Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnazselével borított, csokipudingos torta

Málnazselével borított, csokipudingos torta
Málnazselével borított, csokipudingos torta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam a málnát, meg a sütit (végül is vasárnap van). Találtam a mélyhűtőmben egy kis dobozzal ebből a finom gyümölcsből, plusz már elég régen sütöttem piskótát, szóval épp ideje volt.

A sütit nevezhetnénk mini tortának is, mivel 18 cm-es tortaformában készült.

hozzávalók / 2 adag

Piskóta

Krémhez

Tetejére

ajánlat

Gyorsan elkészíthető "megkívántam valami édeset" sütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat sárgájára és fehérjére. A tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral és az étolajjal. Ehhez a keverékhez hozzáadunk 2 evőkanál finomlisztet, amibe összekeverés előtt beleszórjuk a fél csomag sütőport. Miután kikevertük az egészet, hozzátesszük a maradék 1 evőkanál lisztet is, és szintén összekeverjük. Használhatunk kézi habverőt, de fakanalat is.
  2. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, alsó-felső sütésen. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára kivágunk egy szilikonos sütőpapírt kerek formában (ceruzával körbe lehet rajzolni a sütőaljat). Az oldalát nem kenjük meg, nem béleljük ki (így szépen fel fog nőni a tészta).
  3. A tojásfehérjét keményre verjük kézi mixerrel. Egynegyedét hozzákeverjük a tojássárgájás-lisztes masszához, majd a többit lazán hozzáforgatjuk fakanállal úgy, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
  4. Körülbelül 30-35 percig sütjük. Tűpróbával (hústű, fogpiszkáló) ellenőrizzük, ha már nem tapad rá a tészta, akkor jó. Hogy ne essen össze a piskótánk, lassan hűtjük ki. Én egy konyharuhát szoktam a résnyire nyitott sütőajtóhoz tenni, majd idővel kinyitom teljesen a sütőajtót, végül kiveszem. Egy kicsit így is beeshet a belseje, de ennyi belefér.
  5. Miközben hűl a tortalap, elkészítjük a csokipudingot. Ha kihűlt a tészta, körbevágjuk és kivesszük a tortaformából. Egyenesre vágjuk a tetejét és megfordítjuk, hogy az alja legyen felül (így a szép egyenes felület kerül felülre). Kettészeljük (a levágott részeket közben elcsipegetjük).

Krémhez

  1. A csokipudingport egy hideg vízzel kiöblített edénybe tesszük. Hozzáteszünk 2-3 csapott evőkanál cukrot és kikeverjük 3,5 dl tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük.
  2. Hogy ne bőrösödjön, fedő alatt hűtjük, és időnként megkeverjük. Ha kihűlt, megtöltjük vele a tortát.

Tetejére

  1. Kiolvasztjuk a málnát, és villával összetörjük. Összeforraljuk 2-3 perc alatt kristálycukorral. Ha kihűlt, átpasszírozzuk egy szűrőn.
  2. Az átpasszírozott málnasziruphoz hozzákeverünk fél csomag tortazselét, és 15 másodpercig forraljuk (a tasakon leírtak szerint). Ezután kevergetéssel hűtjük addig, amíg a torta tetejére nem tudjuk önteni (ne folyós és ne is dermedt legyen).
  3. Friss málnából is készíthetjük a málnazselét, ekkor kis vizet tegyünk hozzá a cukorral forralás előtt.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 3 769
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Macskamentha

Mióta szakács: 2014.06.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Málnazselével borított csokoládé pudingos torta Csokoládé pudingos piskótatorta málnazselével a tetején Csokipudingos torta málnával Csokipudingos minitorta málnazselével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

561
tojás 3 db
cukor 3 ek
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek
sütőpor 6 g
vaníliás cukor 1 csomag
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 350 ml
cukor 3 ek
málna 200 g
tortazselé 6 g
cukor 2 ek