Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mályvacukros gyümölcshab

Mályvacukros gyümölcshab
Mályvacukros gyümölcshab
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család kedvence. Érdekes, az íze nagyon más a lehűtés után sokkal ízletesebb. Így nagyon fontos, hogy a siker érdekében jóval a tálalás előtt készítsük el. Ezt az étel a férjem családjától tanultam. Nem fogjátok elhinni sült pulyka és sonka mellé adják föl. Tesznek még mellé egy kis krumplipürét és mályvacukros édeskrumplit. Nagyon finom ....tudom őrültségnek hangzik de nagyon megy az említett ételekhez. Igaz általában csak karácsonykor adják fel de ez engem nem igazán érdekel sokszor elkészítem az év közben is. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A használati utasítás szerint elkészítjük a tortazselét. Lehet expressz zselét is használni, és víz helyet gyümölcslevet is, így az íze finomabb lesz. Csak arra ügyeljünk, hogy jól megkössön, és szilárd zselét kapjunk.
  2. A zselét apró kockákra kell feldarabolni.
  3. A porcukrot a tejszínhabbal kemény habbá dolgozzuk. Kb 15 percig hidegre tesszük.
  4. A mályvacukrok legyenek aprók, ha túl nagyok, szükség esetén feldaraboljuk.
  5. Lehet friss vagy konzerves gyümölcsöt is használni. Friss eperrel vagy málnával nagyon finom. Mandarinnal vagy ananász konzervvel is érdemes kipróbálni. Csak arra kell ügyelni, hogy a gyümölcs ne legyen vizes.
  6. Óvatosan keverjük a tejszínhabba a feldarabolt zselét, mályvacukort és a gyümölcsöt.
  7. Tálalás előtt 4 órára hidegre rakjuk, így az ízek jól össze érnek.
  • elkészítettem: 122 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 073
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mályvahab eperrel, mályvahab málnával, tejszínes mályvahab, pillecukros gyümölcshab

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gamica
gamica Fri, 2013-12-27 17:18

A korábbi sikeres próba után a karácsonyi menü része is lett ananásszal, körtével és egy kicsit kevesebb cukorral... hátha valaki bátorkodik hús mellé is enni belőle. Bátorkodtak a pulykamell mellé, aztán újból és újból szedtek :-).

gamica
gamica Mon, 2013-08-05 19:54

Nagyon kíváncsi voltam rá, de csak most szántam rá magam, hogy elkészítsem. Mivel semmiféle friss piros gyümölcs nem állt rendelkezésemre, ezért őszibarackkal készítettem. Először tamáskodtam, de egy éjszaka alatt remekül összeértek az ízek. Kitűnő csemege lett belőle!

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2013-08-12 17:48

Kedves Gamica!
Nagyon szépen köszönöm a kedves visszajelzést:) Igen igazad van időre van szükség, hogy az ízek összeérjenek. További szép napot kívánok!
K

238
tortazselé 2 csomag
habtejszín 3 dl
porcukor 3 ek
pillecukor 10 dkg
eper 220 g