Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mancimama sajtos perece

Mancimama sajtos perece
Mancimama sajtos perece
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Számomra az anyukám perece az igazi... Nincs hozzá fogható, frissen ropogós, 2-3 nap múlva is isteni finom (bár ritkán éri ezt meg). Többféle lisztből elkészítettem már, zabpehely, kilófaló vagy update lisztből készítve több folyadékot igényel. Lustaság esetén nem perecszaggatóval "formázom", hanem egyszerűen az egész tésztát lekenem a tojásfehérjével, ráreszelem a maradék sajtot, és derelyevágóval vagy késsel sajtos rudakat vágok belőle. :)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, sót, vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, és belereszeljük a sajt felét.
  2. A tejet megmelegítjük, teszünk bele 1 teáskanál cukrot (diétás verzió esetén fruktózt), majd belemorzsoljuk az élesztőt, megvárjuk amíg felfut.
  3. Az élesztőt is hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és jó alaposan összedolgozzuk az összetevőket. 
  4. Az elkészült tésztát pihentetés nélkül kinyújtjuk, perecszaggató segítségével pereceket formázunk. A megmaradt tésztát újra összegyúrjuk, ismét szaggatjuk, és ezt mindaddig folytatjuk, amíg az összes alapanyag el nem fogy.
  5. Az elkészült pereceket tepsire helyezzük, a tojásfehérjével lekenjük, sajttal, ízlés szerint magokkal megszórjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 849
elküldve: 7
receptkönyvben: 103
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

pocki

Mióta szakács: 2013.02.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos miniperec, sós perec, sajtos sós perec

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-31 10:02

Köszönöm: a Húsvétra elkészítve, remélem, a kevés számúra lecsökkent locsolkodóknak ízleni fog,...ez az idő nem tesz most jót az ünnepnek sem!! :(
Köszönöm, kóstolás után finom, lesz majd máskor is készítve. :)
Szép Húsvétot kívánok!

Éva-A.

pocki
pocki / pocki Sun, 2013-02-24 23:34

Várom a visszajelzést, hogy milyennek találtad, hogy ízlett a perec...

EdesMindegy
EdesMindegy Tue, 2013-02-26 19:28

Nagyon finom, igaz én nem raktam bele mind az 1kg lisztet, kb. 70-75 dekát és 20 dkg sajtot használtam hozzá... Csomagoltam belőle a lányoméknak is, ma jönnek el érte és mivel a miénk már elfogyott, az elöbb eszembe jutott, kéne kicsit lopikálnom az övékből. :) (persze nem tettem, erőt vettem magamon)

pocki
pocki / pocki Sat, 2013-02-23 23:07

Nagyon finomak, készítettem diétás lisztből is, ezért van elválasztva a dobozban. Jó sütögetést!

482
finomliszt 1 kg
vaj 20 dkg
5 dkg
élesztő 5 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
sajt 15 dkg