Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandarinos kwark torta

Mandarinos kwark torta
Mandarinos kwark torta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Orsolya napra készült a barátnőmnek ajándékba. Megvoltak a preferenciái(nk): túrótorta, de csakis zselatin- és lisztmentesen, spekuláciusz keksz, mandarin. Némiképpen megnehezítette a dolgot, hogy itt, Hollandiában nincs a magyar értelemben vett túró, csak kwarknak nevezett tejtermék van, ami maximum az ízében emlékeztet a magyar túróra, állagát tekintve folyós és homogén. Nem is tudnám megmondani, hogy akkor ez most túró vagy inkább krémsajt. Próbáltam az alapanyagok Magyarországon fellelhető alternatíváit is megadni, mert semmiképpen sem szeretném, ha ezek a furcsa hozzávalók tántorítanának el bárkit is az elkészítéstől. Karácsony imádóknak kötelező!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti receptet itt találtam: http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/kwarktaart/kwarktaart-bodem-speculaas Ha valaki elkészítette magyar hozzávalókból, kérem írja meg a tapasztalatait és a végeredményt! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt, és készítsük elő a sütőformát (vaj/liszt/sütőpapír/semmi).
  2. Készítsünk morzsát a kekszből aprítógép, vagy sodrófa segítségével.
  3. Öntsük a kekszmorzsához az olvasztott vajat és keverjük össze (lehetséges, hogy kicsit több vajra lesz szükség, a lényeg, hogy ne maradjon száraz). Öntsük a sütőformába, és jól nyomkodjuk le.
  4. Egy nagy tálban keverjük össze a kwarkot és a créme fraiche-t. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a fahéjat, a juharszirupot, a mandarinok lereszelt héját és fél-1 mandarin levét (attól függően, mennyire híg a massza).
  5. Kóstoljuk meg, ha kell édesítsük, fahéjasítsuk, mandarinosítsuk (vigyázzuk a levével, ne csináljunk levest a masszából!).
  6. Egyesével dolgozzuk bele a masszába a tojásokat, majd öntsük a kekszes alapra.
  7. Süssük addig, amíg megmozgatva már csak a közepe mozog (az eredeti recept 35 percet írt, de én tovább sütöttem, mert még nagyon folyós volt).
  8. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább1 órára (erre mindenképpen szükség van, itt nyeri el végleges szilárdságát).
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 779
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kexie

Mióta szakács: 2011.04.03.
18 recept

receptjellemzők

konyha: holland
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrótorta, sajttorta, kwarktaart

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AranyCsillag
AranyCsillag Sun, 2013-01-13 12:25

Szia!
Múlt héten megsütöttem, próbálgatva a hozzávalók helyettesítését. Mézeskaláccsal és túróval készítettem, sok mandarinlével, kevés joghurttal. Egy picit megborult a kezemben a fahéj, de nem lett annyira vészes. Viszont nekem nincs nagy gyakorlatom még a sütésben, elfeledkeztem róla és tovább maradt benn a sütőben... ezért kicsit szerintem túlsült, és nem lett olyan krémes, mint ahogy a tiednél látszik. Na, de ennyit a negatív dolgokról. Jöhet a lényeg: megkentem a nagymamám baracklekvárjával (nem gondoltam volna, hogy passzolni fog hozzá, pedig így lett), és másnapra kb. 3 pici szelet maradt belőle! Olyan "nem tudom abbahagyni-süti"-t kaptam végeredményként. Köszi a receptet!
Szerintem egy csokiréteg a tetején nem rontaná el, lehet, hogy máskor is megpróbálkozom vele :)

kitike
Kitike / kitike Sat, 2011-11-12 14:44

Nagyon jól néz ki, bár drága süti sajnos. A spekulatius nagyon finom, és biztos isteni a torta... de a kekszben van liszt, tehát nem gluténmentes, de ez a legkevesebb gond nálunk. Más gyümölccsel lehet esetleg? Köszi.

Kexie
Kexie / Kexie Sat, 2011-11-12 16:21

Igen, elég sok az anyag a töltelékben, de szerintem egy túróból és egy tejfölből is meg lehet oldani, az alját meg a karácsonyról maradt mézeskalácsokból. Tremészetesen lehet más gyümivel, szinte akármivel, de én a spekuláciuszhoz és a karácsony ízhez mandarint vagy narancsot tudok elképzelni. Esetleg almát, de ott valószínűleg máshogy alakul a süti állaga, ha reszeled kevesebb tejföl kell bele vagy tovább kell sütni.

Dandera
Dandera Sat, 2011-10-29 12:34

Nagyon jól néz ki tuti megcsinálom :) én is éltem kint hollandiában 6 évig ,és én is átéltem a keresgélést a "magyaros "sütéshez :)

Kexie
Kexie / Kexie Sat, 2011-10-29 14:44

Finomabb, mint ahogy kinéz ;) remélem neked is bejön majd. Én a legjobban a tejfölön vagyok kiakadva, a fél decis kiszereléssel mit kezdjek? :D

Kexie
Kexie / Kexie Sat, 2011-10-29 10:08

hollandul kwark...de köszönöm, hogy így hajnalban ilyen építő jellegűt szóltál hozzá...

Teakert
Teakert Sat, 2011-10-29 06:49

Mármint Quark + Spekulatius....szeretem ezeket a magyar átiratokat...

903
spekulatius keksz 200 g
vaj 60 g
tehéntúró 600 g
crème fraîche 200 g
cukor 50 g
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
fahéj 2 csipet
tojás 3 db
juharszirup 1 ek
mandarin 2 közepes db