Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandarinos mini kuglóf

Mandarinos mini kuglóf
Mandarinos mini kuglóf
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálaljuk porcukorral megszórva. A süteményünk szaftosabb lesz, ha a forró süteményt egy saslikpálcával megszurkáljuk, és meglocsoljuk kevés porcukorral elkevert mandarinlével.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mini kuglófformát (16 cm átmérő, kb. 0,9 l űrtartalom) kevés vajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával kiszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A puha vajat a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat és a mandarinhéjat.
  3. A lisztet elkeverjük a mandulával, darával és a sütőporral, majd a tojás-vaj keverékhez keverjük. A végén hozzákeverjük a tejet és a mandarinlevet.
  4. A masszát az előkészített formába simítjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 45 percig sütjük. Kivesszük, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 908
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandarinkuglóf, teasütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

492
vaj 150 g
cukor 100 g
tojás 2 db
finomliszt 140 g
mandula 70 g
búzadara 70 g
sütőpor 1 tk
tej 100 ml
gyümölcslé 80 ml
mandarin 1 közepes db
zsemlemorzsa 1 ek