Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulabundás, sütőben sült brokkoli babáknak

Mandulabundás, sütőben sült brokkoli babáknak
Mandulabundás, sütőben sült brokkoli babáknak
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott brokkoli egészséges verziója, olaj nélkül, sütőben sütve. Igazán finom, ropogós a végeredmény.
Eredetileg kislányomnak készítettem ebédre, de hát egy egyéves nem tud (szerencsére) megbirkózni egy egész fej brokkolival, így jócskán besegítettünk mi, szülők is.
A legkisebb joghurtba mártogatva eszegette. Mi is mártogattunk, csak éppen majonézbe.
Jók ezek a bundázott zöldségek az egészen picurkáknak, mert (persze langyosan!) a kezükbe lehet adni: örömmel elfalatozgatják, és megtapasztalhatják az önálló evés örömét is.
Hát még a lesben álló hangyák mennyire örülnek az efféle ebédeknek.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és megpároljuk - nem teljesen puhára!
  2. Konyhai papírtörlőre szedjük, és száradni hagyjuk, ill. leitatjuk a nedvességet róluk, amennyire lehet.
  3. A mandulát finomra daráljuk, belekeverjük a zsemlemorzsába.
  4. Panírozzuk a brokkolirózsákat (liszt, tojás, mandulás zsemlemorzsa).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepesen meleg sütőben ropogósra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 679
elküldve: 5
receptkönyvben: 396
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott brokkoli sütőben

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-04-15 15:39

Mi az a blansírozás, milyen a blansírozott mandula? Köszönöm, ha valaki tud segíteni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-04-15 15:52

Szió! Pár percre forró vízbe teszed és így el tudod távolítani a barna hártyát róla. Ha kapsz helyette hántolatlan örölt mandulát, az a legjobb. (De ha gondolod, viszek neked... ;-)

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-04-15 20:59

Magadat hozd, nekem az a legjobb! :-)) De a hántoltat, sőt a hámozottat is értettem volna ám, há' gimnáziumba jártam, vagy mifene... :-)) Csak a blansírozott volt már sok egy kicsit.

gali_baba
gali_baba / gali_baba Thu, 2010-02-04 09:56

Kinőttem a babakorból, sőt már a gyerekeim is, de ez azt hiszem nem fog problémát okozni! :) Nagyszerű ötlet!

624
brokkoli 1 közepes fej
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 20 dkg
mandula 5 dkg