Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulakrémes linzer

Mandulakrémes linzer
Mandulakrémes linzer
48 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyra kapott süteményes könyvben találtam ezt a receptet. Nekem a tavirózsák jutnak eszembe erről a süteményről!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszitéshez

ajánlat

Ebből a mennyiségből kb. 30 db lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a darált mandulát. Jól összegyúrjuk, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
  2. Linzerszaggatóval kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
  3. A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, a többi tejet felforraljuk és beleöntjük a pudingos keveréket. Hagyjuk egy kicsit hűlni, a margarint a cukorral kikeverjük, majd a pudinggal összekeverjük és hozzáadjuk a mandula aromát.
  4. Én a krémet habzsákba töltjük, és a linzerekre nyomunk belőle, majd a tetejét is ráillesztjük, és mandula szeletekkel díszítjük..
  5. Hagyjuk állni, mert a krém megpuhítja a tésztát és sokkal finomabb lesz így!

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 121
elküldve: 0
receptkönyvben: 124
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tavirózsa, mandulás linzer

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-11-20 14:45

Szia! Nem tudod meddig áll el ez a süti? Karácsonyra nem lehet még megsütni, gondolom, a hozzávalókból. Mégis szerintetek?
Üdv. Boszi

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2012-11-22 19:09

Szia Boszi!
Hát szerintem 3-4 napig biztos eláll. De a krém miatt szerintem annyira előre nem lehet elkészíteni. Igazából még több napig soha sem kellett tárolni, mert egyből elfogy mindig! :)
Csinálj egy próba sütést!
Üdv.: Adri

Boszi13
Boszi / Boszi13 Thu, 2012-11-22 21:21

Szia Adri! Köszi a választ. Valami ilyesmire gondoltam én is:
Üdv. Boszi

tszandi
Szandi / tszandi Sun, 2011-01-16 23:03

ez a könyv nekem is meg van :) /ha az amire gondolok, mert abban van ilyen recept hasonló -képpen kinéző mandulakrémes linzerről :) / baromi jó receptek vannak benne :)

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2011-01-17 10:29

Lehet, hogy Neked is ez a könyv van meg, ez egy süteményes könyvsorozat egyikében van benne. Rengeteg jó süteménnyel, azt sem tudom melyiket csináljam meg belőle! :)

1474
finomliszt 40 dkg
margarin 30 dkg
cukor 25 dkg
tojás 1 db
mandula 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
mandulaaroma 4 csepp
mandula 3 dkg