Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulakrémes torta

Mandulakrémes torta
Mandulakrémes torta
38 perc / előkészület: 20 perc főzés: 8 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mutatósabb lesz a torta, ha kakaós piskótát töltünk meg a krémmel.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához (26 cm átmérőjű)

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a pudingporral és kevés tejjel simára keverjük.
  2. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről hozzákavarjuk a darált mandulát, citromhéjat és citromlevet. Hűlni hagyjuk.
  3. A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a főtt krémet.
  4. A piskótát 3 lapra vágjuk. A tortát megtöltjük, és bevonjuk a krémmel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 14 390
elküldve: 10
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mandulás vajkrémmel töltött torta, mandulakrémmel töltött torta, mandulatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

588
tojás 12 db
2 csipet
cukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
tojás 3 db
tej 400 ml
cukor 150 g
mandula 300 g
citromlé 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 300 g