Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulakrémes torta marcipánnal

Mandulakrémes torta marcipánnal
Mandulakrémes torta marcipánnal
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát karácsonyra készítettem, így én fenyőket szúrtam ki a torta tetejére. A Húgom sógornőjéék tejérzékenyek, és csak a hulalát fogyaszthatják.Ezért használtam a krémhez tejszín és víz keverékét. De csak tejjel is el lehet készíteni.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A tortaformához

ajánlat

Ha valaki még mandulásabbá akarja tenni, az szárazon megpirított lapmandulával bepanírozhatja a torta oldalát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az őrölt mandulával, és a sütőporral elkevert lisztet. Ha összedolgoztuk, akkor óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácson kihűtjük.
  3. A krémhez 5 dl habtejszínt felforralunk. Közben a pudingport, a lisztet, a kristálycukrot és az őrölt mandulát vízzel kikeverjük. Hozzáadjuk a felforrt tejszínhez, és pár perc alatt sűrűre főzzük. Kihűtjük.
  4. Ha kihűlt a krém, hozzákeverünk 2 dl habbá vert tejszínhabot.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük krémmel. A marcipánt kinyújtjuk sütőpapíron. A felső piskótalapot rátesszük mintának, és körbevágjuk. A kerek marcipánlapot rátesszük a krémes alsó lapra, majd a marcipánt is megkenjük krémmel. Rátesszük a felső piskótalapot, és a maradék krémmel a tetejét, és az oldalát is körbekenjük.
  6. A tetejét megszórjuk cukorgyönggyel, és a maradék marcipánt összegyúrjuk, és kiszúróval mintákat szúrunk ki, ezzel díszítjük a tortát. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 529
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes mandulatorta, krémes mandulatorta, marcipános mandulatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GrehdeB
GrehdeB Mon, 2013-07-01 11:43

Elkészítettem barátnőmnek a szülinapjára, nagyon tetszett neki, köszönöm a receptet! :)

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2013-07-01 12:03

Kedves GrehdeB!
Nagyon szívesen! Örülök hogy tetszett a Barátnődnek, és remélem, hogy ízlett is neki. Gratulálok, hogy jól sikerült, és kellemes meglepetést okoztál neki. Üdvözlettel:Kinga

1133
tojás 8 db
finomliszt 8.5 dkg
mandula 14 dkg
cukor 22.5 dkg
1 csipet
sütőpor 1 csomag
tejszínízű pudingpor 1 tasak
finomliszt 6 dkg
cukor 25 dkg
növényi habtejszín 5 dl
növényi habtejszín 2 dl
víz 4 dl
mandula 30 dkg
marcipán 30 dkg
cukorgyöngy 1 teáskanál
vaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál