Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulaleves

Mandulaleves
Mandulaleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már unjuk a hideg gyümölcsleveseket, próbáljunk ki valami mást. Ezúttal nem édességhez, hanem egy izgalmas, fűszeres levesben használjuk a mandulát. Érdemes megkóstolni, nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsünk fel 50 milliliter olajat, adjuk hozzá a mandulát, a fokhagymát, a petrezselymet, a kenyér felét, és pirítsuk körülbelül 3 percig, amíg a fokhagyma aranyszínű nem lesz.
  2. Az egészet a köménnyel, a kurkumával és kevés alaplével együtt robotgépben keverjük sima péppé. A pépet öntsük fel a maradék alaplével és a tejjel. Sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. Alacsony tűzön még 15 percig főzzük.
  3. Közben a maradék kenyeret süssük ropogósra kevés olajon. Még egyszer forraljuk fel a levest. Húzzuk félre, de fedő alatt még legalább 5 percig pihentessük, mielőtt tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós mandulaleves, pikáns mandulakrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

649
csirke alaplé 1 l
mandula 200 g
tej 250 ml
olívaolaj 90 ml
kenyér 3 szelet
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
kurkuma 0.25 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint