Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulalikőrös kávés bajor krém

Mandulalikőrös kávés bajor krém
Mandulalikőrös kávés bajor krém
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bajor krém kávés változata kevés likőrrel megbolondítva. A krémhez keverhetünk mandulalikőrrel meglocsolt durvára tördelt amarettini kekszet is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felfőzzük, felolvasztjuk benne a kávét. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral egy fém edényben elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. Gőzfürdőben habverővel addig verjük, míg a massza enyhén sűrű lesz (a víznek és a masszának nem szabad főnie). Tűzről levesszük.
  3. A kifacsart zselatint a még meleg krémbe felolvasztjuk. A krémet kb. 10 percet hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a likőrt. Közbe meg-megkevergetve, hagyjuk hűlni.
  4. Mikor a krém dermedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  5. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (200 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 3-4 órára. A krémet tányérokra borítjuk és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 950
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1960 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávékrém, bajor desszertkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

331
instant kávé 2 ek
tej 250 ml
lapzselatin 4 db
tojássárgája 3 db
cukor 60 g
amarettó 50 ml
habtejszín 250 g