Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulamag - ahogy Anita készíti

Mandulamag - ahogy Anita készíti
Mandulamag - ahogy Anita készíti
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves ismerősöm lagzijára készítettem el gyermekkorom kedvenc lagzis sütijét!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a masszával a mandulaformákat vékonyan megtöltjük. Előmelegített sütőben világosra sütjük, ha kicsit hűl, a formákból kiveregetjük.
    2. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejből a pudingporral sűrű krémet főzünk: pár kanál hideg tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet forrni tesszük, majd a forró tejet a pudingos tejhez öntjük, és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett megfőzzük. Amikor langyosra hűl, belekeverjük a cukros margarint, és az aromákat.
    3. Az így kapott krémmel megtöltjük a tésztákat, és kettőt-kettőt összeillesztünk.
 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 671
elküldve: 4
receptkönyvben: 160
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-mandulás süti, mandulás süti rumos krémmel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Makknyusz
Makknyusz Thu, 2017-09-28 14:48

Csak a krémjét készítettem el, többet nem fogom sajnos. Ha valaki még nem evett hagyományos mandulamag sütit, akkor annak még lehet ízleni is fog, de sajnos semmi köze hozzá. A tésztájáról nem tudok nyilatkozni, ahhoz már nem is kezdtem hozzá, a krém lett volna a lényeg.

Kovacsene
Kovacsene Thu, 2012-04-05 19:06

Kedves Ani!

A fele tésztát megsütöttem, egyetlen egy db-ot sem tudtam a formából kivenni. Diós mandulát rendszeresen készítek, és nem volt problémám idáig. Most keresek egy receptet arra mit lehet a morzsából csinálni. A többi tészta sorsa egyenlőre kérdéses. Kizsíroztad a formákat? Mi lehetett a kudarc oka?
Üdv. Ibolya

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2012-04-06 00:45

Kedves Ibolya!
Nem szoktam ezeket a formákat kikenni, mivel zsiradékot tartalmaznak, ki szoktak jönni. Az a praktikája (diós kifli receptemnél is ezt alkalmazom): kicsit hűlni hagyom, nem azon nyomban veszem ki a formából. A receptben ezt ki is emelték a szerkesztők. Szerintem próbáld meg a többi tésztát így kisütni, hagyni hűlni, majd kiszedni (kicsit a pulthoz kocogtatni).
A morzsához pedig a krémből kavarj hozzá, és fogyasszátok el kanállal esetleg.
Számolj be kérlek, hogy sikerült-e a fentiket alkalmazva megsütni!
Üdv:
Anita

Jazsu
Jazsu Wed, 2011-11-30 17:56

Segítsen valakai légyszi:Szeretném levélben elküldeni, de sehol nem találom, hogy hogyan kell. Köszike!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2011-11-30 18:03

Kedves Jazsu! Nem tudom, hogy működik-e már az elküldés funkció. Ha még nem, akkor a legfelső sorból kimásolod a linket, ami erre a receptre mutat, és beilleszted a leveledbe.
Üdv:
Anita

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Wed, 2011-09-21 17:37

Szépek ezek így "hókán" is. Csak egy baj van velük, sajnos még nem az én asztalomon vannak! :-)
Gratulálok Anita! Üdv. Gubigabi

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2011-09-22 00:53

Köszönöm szépen Gabi! Nagyon aranyos vagy! Kaphattál volna búcsúkor, mert hagytam itthon belőle:-).
Üdv:
Anita

gevi1931
Livi / gevi1931 Mon, 2011-09-19 19:22

Nagyon mutatós a mandula, nekem ugy van leírva, hogy a tésztába 1 EK. kakaót teszünk , Nagyon jól lehet fagyasztani, húsvétra szoktam elkésziteni

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2011-09-19 20:20

Köszönöm szépen! Igen, találtam én is olyan verziót, amelyben kakaó is szerepel, de ebben a sütis könyvben (Csábító házi sütemények), amiből dolgoztam, nem volt "tartozék", azért iyen "hókák". Legközelebb a kakaós változatot próbálom ki, mert akkor még szebbek a színek.
Üdv:
Anita

1993
finomliszt 35 dkg
margarin 25 dkg
cukor 22 dkg
tojás 1 db
mandula 15 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
rumaroma 4 csepp
mandulaaroma 38 ml