Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulapelyhes molnárka aszalt szilvával

Mandulapelyhes molnárka aszalt szilvával
Mandulapelyhes molnárka aszalt szilvával
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Forrás: Aunty Yochana

hozzávalók / 4 adag

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összeszitáljuk a vanília pudingporral és a tejporral.
  2. A hozzávalókat -a vaj kivételével- a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Dagasztás-kelesztés programot választjuk. A dagasztás utolsó 10 percében hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk. 10 db kb. 100g-os labdacsokra osztjuk és letakarva 10 percet kelesztjük.
  4. A tésztagolyót ovális lappá nyújtjuk, ráteszünk 3 db aszalt szilvát és a keskenyebb részénél fogva feltekerjük úgy, hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsípjük és alányomjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Letakarva 45 percig kelesztjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  6. Elkészítjük a mexikói díszítést: kikeverjük a hozzávalókat. Fontos, hogy a vaj csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltjük.
  7. Egy tojást villával lazán felverünk és lekenjük vele a bucikat. Mandulapelyhet, jégcukrot szórunk a tetejükre.
  8. A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomunk mindegyikre.
  9. Én gőzös sütőben sütöm a középső sütősínen. A recept szerint 12 perc sütési idő, nálam a hagyományos gázsütőben tovább csücsülnek, hogy szép aranybarnák legyenek.
  10. Rácson hagyjuk hűlni a molnárkákat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 995
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt szilvás molnárka mandulapehellyel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1111
víz 230 ml
tojás 1 db
1 tk
kenyérliszt BL80 500 g
vaníliás pudingpor 8 g
tejpor 20 g
instant élesztő 10 g
cukor 100 g
vaj 75 g
aszalt szilva 20 dkg
tojás 1 db
mandulapehely 5 dkg
jégcukor 2 teáskanál
vaj 50 g
porcukor 20 g
finomliszt 45 g