Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulapesztós kosárka pirított fehérrépával

Mandulapesztós kosárka pirított fehérrépával
Mandulapesztós kosárka pirított fehérrépával
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma egy kis házi pestót volt kedvem alkotni, majd ehhez jött az ötlet, hogy mihez is használjam fel. Körülnéztem itthon, és egy pár megmaradt lasagne lapra esett a választásom. Darált hús híján fehérrépával töltöttem meg, ami szerintem isteni ízkombót alkotot a pestóval. De természetesen egy kis marhahússal, parmezánnal is lehet bolondítani. El nem fogja rontani. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Mandulapesztó

  1. Elöször is a kb. 20 mandulánkat leforrázzuk, és hagyjuk állni a forró vízben pár percig. Ezután a héjától könnyen megszabadíthatjuk.
  2. Ezután a mandulákat összeaprítjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk.
  3. A fokhagymákat megpucoljuk, és fokhagymanyomóval át is törhetjük. (Direkt ilyen erős a recept, mert az ételben így lesz finom. Ha csak pestót készítenénk, akkor elég lenne bele egy gerezd is.)
  4. Ezeket együtt kőmozsárban összezúzzuk, de aprítógépben is lehet a pestó alapanyagait összedolgozni. Nekem a mozsárral dolgozni egy fajta lelki élmény is. Ezt nem tudom megmagyarázni. :)
  5. A bazsalikomleveleket megmossuk, és szintén a mozsárba dobjuk. Ha szeretnénk, a pesztóból későbbre is eltenni, akkor meg is kell szárítani őket mindenképp.
  6. Olívaolajjal és fűszerekkel krémesítjük.

Basamel mártás

  1. A vajat vagy kókuszzsírt felolvasztjuk, ezen egy picit megfuttatjuk a zabpehelylisztet.
  2. Apránként hozzákeverjük a tejet, és picit forraljuk.
  3. Szerecsendióval ízesítjük.
  4. Végül hozzákeverjük a pesztónkat.

Kosárka

  1. A kis tálakat olívaolajjal kikenjük.
  2. 4 db lasagne lapot pár percig főzünk.
  3. Ezután hideg vízbe szedjük át őket lehűlni, majd lecsepegtetjük.
  4. Kibéleljük egy-egy réteggel a tálkákat. Szedünk a közepébe egy keveset a szószból, majd az egyik végét a lapnak visszahajtjuk.
  5. Erre is jöhet egy kevés mártás, majd a másik lap ugyanígy rétegelve.
  6. Mielőtt az utolsó visszahajtást megtennénk, beletöltjük a petrezselyemgyökerünket is.
  7. Ehhez az előzőleg meghámozott és lereszelt fehérrépánkat egy picit meg is kell pirítani.
  8. Ne legyen se túl sok, se túl kevés. Az ízek ne váljanak külön, hanem együtt alkossanak egy ízharmóniát.
  9. Mehet be az egész a sütöbe, amig a tészták szélei megpirulnak.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 211
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NemethCsilla

Mióta szakács: 2020.08.28.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

lasagne-kosárka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

751
bazsalikom 30 levél
mandula 60 g
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
lasagne tészta 40 g
olívaolaj 1 ek
fehérrépa 2 közepes db
vaj 30 g
zabpehelyliszt 30 g
tej 2 dl
szerecsendió 2 csipet