Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-áfonyás tejkrém

Mandulás-áfonyás tejkrém
Mandulás-áfonyás tejkrém
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyakunkon a karácsony, ilyenkor jobbnál jobb recepteket kutatunk fel, amelyekkel lenyűgözhetjük a családot és a barátokat. A dobogósok pedig a gyors, egyszerű és olcsó receptúrák. Ezért esett a választás a pudingra vagy zselére… nevezzük, ahogy akarjuk. Sokan hanyagoljuk ezt a könnyű desszertet, pedig kár kizárni az életünkből. Ne az előre gyártott tasakosat használjuk!

hozzávalók / 3 adag

A tejkrémhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk, körülbelül 4-5 percre.
  2. A tejet, tejszínt, mandulalisztet, porcukrot, illetve a mandula aromát és rózsavizet egy lábosba öntjük, és kis lángon pár percig kevergetjük.
  3. Kinyomkodjuk a zselatinból a felesleges vizet, és a keverékhez adjuk.
  4. Újabb pár percig kevergetjük, majd lehúzzuk a tűzről, leszűrjük, és pudingformákba öntjük, majd hűvös helyen pihentetjük, legalább egy éjszakán át.
  5. Az áfonyát szintén lábosba tesszük, hozzáadjuk a mézet a fahéjat, és körülbelül 10 percig főzzük, míg pépes nem lesz. Végül a megdermedt pudingra öntjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 591
elküldve: 5
receptkönyvben: 189
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi puding, mandulás krém áfonyaszósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

487
zselatin 10 g
mandulaliszt 50 g
tej 3 dl
habtejszín 3 dl
mandulaaroma 1 csepp
porcukor 2 ek
rózsavíz 1 teáskanál
áfonya 200 g
méz 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint