Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-almás kocka

Mandulás-almás kocka
Mandulás-almás kocka
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti recept neve finn almatorta (Szalay Könyvek: Sütemények). Finom! Kell a tésztájába az a mandula. Került bele 2 szem keserűmandula is, no, attól lesz az igazi. :)
Azért én a tésztájába fele annyi cukrot tettem, mint amennyit a recept ír, helyette inkább az almára öntött tojásos tejes lébe kevertem cukrot.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Kikeverjük a tésztát (liszt, vaj, 2 tojás, mandula, 5 dkg cukor, fahéj) és egy kivajazott, közepes méretű tepsibe kézzel belenyomkodjuk úgy, hogy legyen kb. 1 centis pereme. Finom, puha tészta ez.
  3. Az almákat meghámozzuk, kiszedjük a magházat, szeletekre vágjuk és a tésztára rakodjuk.
  4. 2 tojást habosra keverünk, hozzáöntünk 1 dl tejet, belekeverjük a vaníliás cukrot és a cukrot, és eloszlatjuk a sütemény tetején.
  5. Készre sütjük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 752
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelocska

Mióta szakács: 2012.06.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás süti, mandulás-almás, mandulakocka almásan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

407
vaj 15 dkg
cukor 5 dkg
tojás 2 db
mandula 5 dkg
finomliszt 20 dkg
fahéj 1 kk
alma 7 kis db
tojás 2 db
tej 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 1 ek