Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás almatorta

Mandulás almatorta
Mandulás almatorta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc német szakácskönyvemből van ennek a sütinek a receptje. 

Ez is egy egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartozó süti.

A legfinomabb langyosan.... A puha almák, a könnyű tésztája, az itt-ott ropogós manduladarabkák a tetején......Hmmmm

 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A megszóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A puha vajat a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Tovább keverjük, és váltakozva hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a darált mandulát, a morzsát, az összevegyített keményítőt a sütőporral, majd a rumot.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tésztát, egy csak az alján jól kivajazott kerek tortaformába tesszük.
  5. Az almákat megtisztítjuk, és egy magházkiszúróval eltávolítjuk a közepüket. 
  6. Egészben hagyva, szépen elrendezve a tésztára csücsültetjük őket.
  7. Megszórjuk a mazsolával és a durvára vágott mandulával.
  8. A sütőben, ha van lehetőségünk, alulra a 2. sínre tegyük,  és aranybarnára sütjük.
  9. Ha kész, 2 ek cukorral megszórjuk. 
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 290
elküldve: 2
receptkönyvben: 164
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatorta, mandulás-morzsás almatorta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2016-09-10 10:15

Miért reklámozza itt, a saját blogján megjelent receptjét?
Kérem használja arra is azt a felületet!
Nem etikus!
Egyben kérném a szerkesztőket, hogy törölni szíveskedjenek!
Vicikó

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2016-09-11 09:47

Kedves Szerkesztők!
Köszönöm a törlését az idegen weboldalra irányító link törlését.
Üdvözlettel: Vicikó

bakita
bakita Wed, 2013-10-09 03:49

Haliho Viciko!
A tesztahoz biztos nem kell liszt? Meg szeretnem sutni "Thanks givingre"! Koszonom valaszod!

witch
witch / witch Thu, 2011-10-27 22:36

Szia Vici!
Igen, minden 5-10 perc utan, ahogy beneztem a sutom ablakan csak amultam, hogy mi folyik itt?:)
Jo ejszakat!
udv:witch

witch
witch / witch Thu, 2011-10-27 11:42

Tegnap este mar ki is probaltam, tenyleg nagyon finom! Ahogy a receptben irod, hogy a tesztara csucsultetjuk az almat a kepen pedig a tetejeig er, amikor olvastam nem ertettem. Amikor keszitettem akkor viszont lattam, hogy milyen kevesnek tunik, de sutes kozben ugy megnott a teszta, hogy ugyanugy korbevette az almat, mint Neked a kepen. Koszi a fini receptet!:)

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2011-10-27 15:34

Szia witch!
Örülök, hogy kipróbáltad és ízlett is!!! Váljék egészségetekre!
Ugye, olyan kis átváltozó művész tészta!? :-)
További szép, napos napot kívánok Neked!!
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2011-10-26 23:40

Szia witch!
Óhh, köszi! Nem csak jól néz ki, de finom is, tényleg... ;-))
Üdv Vicikó

490
vaj 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 125 g
tojás 3 db
mandula 100 g
zsemlemorzsa 50 g
étkezési keményítő 75 g
sütőpor 1.5 tk
rum 1 ek
vaj 1 ek
alma 7 közepes db
mazsola 1 marék
mandula 50 g
cukor 2 ek