Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás Angry Birds

Mandulás Angry Birds
Mandulás Angry Birds
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Győrben van egy pékség, ahol szívesen vásárolunk, és ott lehet kapni hasonló madárkákat. Mivel kisfiam nagyon szereti őket, természetesen vennünk kellett egyet, hogy megkóstolhassa. A kókuszgolyóhoz hasonló íze volt belülről, de rettenetesen édes, és a bevonata sem volt finom, így sajnos a kukában landolt Noel nagy bánatára.
Ekkor határoztam el, hogy el fogom készíteni egészségesebb változatban is. Sok munka van vele, de a végeredmény kárpótol érte.

hozzávalók / 2 adag

Belső massza elkészítése

Marcipán elkészítése, formázása

ajánlat

A marcipánt érdemes akár előző nap elkészíteni, így több türelmünk marad a formázásra. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

Belső massza elkészítése

  1. A massza hozzávalóit robotgépben összeturmixoljuk.
  2. Miután összeállt, nedves kézzel golyót vagy kúp alakot (madár fajtájától függően) formázunk belőle, majd betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.

Marcipán elkészítése, formázása

  1. A mandulát ledaráljuk, és összekeverjük az édesítő kb. háromnegyedével.
  2. A maradék édesítőből és a vízből szirupot fűzünk, majd ezzel a kihűlt sziruppal, továbbá a keserűmandula aromával jól összekeverjük a darált mandulát. Zacskóba tesszük, és betesszük a hűtőbe hűlni.
  3. A marcipánt gyúrás-nyújtás előtt én mindig egy kicsit beteszem a mikróba, ettől felpuhul és sokkal könnyebb vele dolgozni.
  4. Attól függően, milyen madarat akarunk elkészíteni, a masszát beszínezzük az ételfestékekkel. Mi a sárga madarat akartuk elkészíteni, így a massza kb. háromnegyedét sárgára színeztük, valamint készítettünk egy kevés narancssárgát is a csőrnek, valamint sötétbarnát a szemöldöknek és a hajnak. (A barnát esetleg maradék csokival is lehet helyettesíteni.) A maradék masszát nem színezzük be, ez lesz az alapanyag a hasának.
  5. A marcipánt szilikonos nyújtólapon vagy szilikonos sütőpapíron nyújtsuk ki, mert egyébként rá fog ragadni. Nyírfa porcukorral szórjuk a felületet, ne ragadjon. Mintha tésztát nyújtanánk, csak liszt helyett porcukrot használunk. Akkorára nyújtsuk, mint a formázott madár felszíne +1-2 cm ráhagyás (kb. 15 cm-es kör). Ha ez megvan, a nyújtófára tekerjük fel, és a „golyóra“ tegyük rá, hogy mindenhol lelógjon. Óvatosan simítsuk rá, hogy rátapadjon. Mivel a marcipán nem volt túl hideg és kemény, ezért még jól formázható. Ha ez is megvan, akkor egy éles késsel, pár mm ráhagyással levágjuk azt a részt körben, ami nem kell.
  6. A hasának kb. egy 8 cm-es kört kell kinyújtani, majd óvatosan rátenni. A szemét én nem marcipánból, hanem cukormázból tettem rá (nyírfa porcukor, víz, citromlé keverékéből). A szemöldökét, haját, csőrét is formázzuk meg a marcipánból.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 366
elküldve: 1
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KKD

Mióta szakács: 2015.08.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
adag: 2 főre
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukormentes desszert, bonbon gyerekzsúrra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

989
mandula 15 dkg
datolya 6 db
aszalt sárgabarack 2 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 csapott ek
édesítőszer 2 ek
édesítőszer 100 g
mandula 15 dkg
víz 0.5 dl
keserűmandula aroma 5 csepp
ételfesték 5 csepp
citromlé 2 tk