Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-barackos-túrós süti

Mandulás-barackos-túrós süti
Mandulás-barackos-túrós süti
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam a receptet, csak kicsit variáltam rajta, a hatás nem maradt el!

Igazán különleges, finom desszert! :-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A túrós töltelékez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a mandulamagot megdaráljuk, vagy nagyon finomra törjük.
  2. A margarint megolvasztjuk.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat.
  4. Hozzáadjuk a tojásokat egyesével, jól kikeverve.
  5. A lisztet a sütőporral és a mandulatörmelékkel elkeverjük, és két részletben a cukros-margarinos masszához keverjük.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleborítjuk a masszát, és egyenletesen elsimítjuk.
  7. A túrós töltelékhez a hozzávalókat jól összedolgozzuk, és rásimítjuk a tésztára.
  8. Előmelegített sütőben légkeverésesnél megsütjük. (tűpróba)
  9. A tetejére a barackokat jól lecsöpögtetjük, és a már langyosra hűlt tésztára sorakoztatjuk.
  10. A tortazselét a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük, DE! csak a fent írt víz és konzervlé adaggal. Ha kevésnek találnánk a tortazselét a tésztára, akkor lehet duplázni a vizet és a konzerv levét + 1 tortazselével.
  11. A zselét elterítjük a sütemény tetején, befedve a barackokat, és hagyjuk megdermedni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 33x23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 7 539
elküldve: 8
receptkönyvben: 140
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zselés barackos süti, túrókrémes mandulás sütemény, barackos túrós

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2012-05-27 17:36

Kedves Sziszi1987!
Én meg pisztácia helyett raktam bele a mandulát! :-)
Örülök, hogy ízlett.
Üdv: Alkonyat

Sziszi1987
Sziszi1987 Sun, 2012-05-27 17:24

Szia Alkonyat!
Hát ez a süti valami fantasztikus. Én egy kicsit variáltam rajta,mert mandula helyett diót raktam bele,és a tetejére nem tettem zselét. Így is nagyon finom. :)) Köszi a receptet.

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2012-05-27 17:38

Kedves Sziszi1987!
Én meg pisztácia helyett raktam bele a mandulát! :-)
Örülök, hogy ízlett.
Üdv: Alkonyat

833
mandula 75 g
margarin 112 g
cukor 112 g
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 3 db
finomliszt 150 g
sütőpor 2 tk
tehéntúró 375 g
joghurt 150 g
tojás 1 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaníliaaroma 2 teáskanál
őszibarack konzerv 80 dkg
gyümölcskonzervlé 100 ml
tortazselé 1 csomag
cukor 2 ek
víz 150 ml