Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-bazsalikomos pesto

Mandulás-bazsalikomos pesto
Mandulás-bazsalikomos pesto
8 perc / előkészület: 5 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szépen termett idén a kertünkben a bazsalikom, és már régóta kacsingattam a házi pesto készítése felé, de a fenyőmag árát csillagászatinak találtam. Jó, tudom, a mandula sem olcsó, de azért mégiscsak kedvezőbb. Nem csalódtam, nagyon jól sikerült.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármihez felhasználhatjuk, amihez a fenyőmag pestot használnánk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
  2. Késes robotgépbe tesszük a bazsalikomot és a mandulát a fokhagymával együtt. Összeaprítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat, a reszelt parmezánt, és sóval, borssal ízlésünknek megfelelően fűszerezzük.
  3. Fertőtlenített üvegben, hűtőben kb. 2 hétig áll el. A tetejére öntsünk kevés olajat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 264
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöld pesztó, pesto házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

460
mandula 5 dkg
bazsalikom 1 csokor
parmezán sajt 5 dkg
olívaolaj 150 ml
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint