Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás cseresznyekrémleves

Mandulás cseresznyekrémleves
Mandulás cseresznyekrémleves
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Nem leveses" páromnak készítettem el házi lefagyasztott cseresznyéből a nagy kánikulában. Olyan meleg volt ezen a napon, hogy semmi kedvünk nem volt kimozdulni sehova, maradtunk inkább a jól lehűtött, klímás lakásunkban. A jó hideg leves meg csak egy kis plusz hűsítőként szolgált.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejszínhabbal vagy vaníliafagyival kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borba tesszük a fűzereket, hozzáadjuk a cukrot, majd lassú tűzön 10 percig főzzük.
  2. Kiszedjük a fűszereket, majd a borba beletesszük a cseresznyét, felöntjük a tejjel, további  20 percig főzzük. Ha valaki nagyon édesen szereti, akkor tehet hozzá még cukrot.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, majd pürésítjük, leszűrjük. Lehűtjük.
  4. A  mandulát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, tálaláskor megszórjuk vele a leves tetejét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 485
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes cseresznyeleves, gyümölcskrémleves pirított mandulával, hideg gyümölcsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

323
cseresznye 40 dkg
fehérbor 1.5 dl
vanília 0.5 db
fahéjrúd 0.25 db
szegfűszeg 3 db
cukor 4 ek
tej 4 dl
főzőtejszín 2 dl
mandula 5 dkg