Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-cseresznyés pite

Mandulás-cseresznyés pite
Mandulás-cseresznyés pite
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a cseresznye szezon, tessék kihasználni!

(GoodFood Magazine, 101 torta és sütemény)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Tetejére

ajánlat

A cseresznye adagját lehet csökkenteni, a tetejére kerülő morzsát pedig növelni, ki-ki ízlése szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23 cm átmérőjű tortaformát.
  2. A lisztet, sütőport, fahéjat, cukrot egy tálba szitáljuk. Közepébe készítsünk mélyedést, ide üssük a tojást, öntsük a tejet és a megolvasztott vajat.
  3. Alaposan dolgozzuk össze, míg egy kifejezetten sűrű masszát nem kapunk. Kanalazzuk át egy tortaformába, egyengessük el a tetejét, és szórjuk rá a cseresznyét.
  4. A lisztet, a fahéjat és cukrot öntsük egy tálba. Morzsoljuk hozzá a vajat. Kézi habverővel addig keverjük, míg borsó szemű morzsává nem oszlik a tészta.
  5. Szórjuk a meggy tetejére, majd jöhet a mandulapehely.
  6. Süssük 30-35 percig, míg a tetején a mandula megpirul és a közepébe beleszúrt villára sem ragad semmi. A formában hagyjuk hűlni egészen addig, míg csupasz kézzel le tudjuk választani a formát, ekkor átcsúsztatjuk sütőrácsra, és itt hűtjük ki teljesen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 443
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseresznyés lepény, morzsás pite cseresznyével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

602
finomliszt 140 g
sütőpor 0.5 csomag
barna cukor 50 g
fahéj 0.5 teáskanál
tojás 1 db
tej 4 ek
vaj 85 g
cseresznye 500 g
finomliszt 40 g
barna cukor 25 g
fahéj 0.5 teáskanál
vaj 25 g
mandulapehely 50 g