Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás csirkemájpástétom

Mandulás csirkemájpástétom
Mandulás csirkemájpástétom
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édes és sós.... Mint a csokis ropi! :) Imádom ezt a párosítást. Persze ezt is megbolondítottam medvehagymával.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májakat megtisztítjuk, legalább fél órán át tejbe áztatjuk.
  2. Utána lecsepegtetjük a tejet, és 1 ek. mézzel elkevert mandulalikőrben áztatjuk a májakat.
  3. Adunk hozzá fahéjat.
  4. 15 perc után serpenyőben vajon megpirítjuk, majd felöntjük a mézes mandulalikőrrel, amiben pihentettük. 
  5. Megpároljuk.
  6. Közben egy fél zsemlét tejbe áztatunk.
  7. Aprítóba beletesszük a zsemlét, 2 ek. tejszínt, a májakat, megsózzuk, borsozzuk, kis szerecsendióval meghintjük, valamint medvehagymát teszünk hozzá. 
  8. A mézes mandulás szirupban lepirítjuk a mandulaszemeket, és ezt is hozzátesszük az aprítóba.
  9. Összepürésítjük.
  10. Ha valami ízt hiányolunk még, utánafűszerezhetjük még. 
  11. A baguetteket olívaolajon lepirítjuk, majd vastagon megkenjük a pástétommal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 857
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
kalória: magas

egyéb elnevezések

májpástétom, pikáns májas, mandulás májkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

814
bagett 30 dkg
csirkemáj 15 dkg
amarettó 1 dl
méz 2 ek
fahéj 1 tk
medvehagyma 0.22 csokor
zsemle 0.5 db
tej 1 dl
habtejszín 20 ml
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mandula 3 dkg
vaj 1 ek