Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-csokis keksz

Mandulás-csokis keksz
Mandulás-csokis keksz
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a legeslegelső gluténmentes receptes könyvemböl, Cucinare senza glutine való, de még egyetlen receptet sem próbáltam ki belőle, nem is tudom , miért. Valamelyik nap kezembe került a könyv, és a recepteket nézegetve felfedeztem ezt a kekszet, mivel épp lapult 2 tojásfehérjém a hűtőben, kis változtatással rögtön meg is sütöttem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Az eredeti recept: 120 g európai mogyoró, 120 g cukor, 100 g keserű csoki, 3 tojásfehérje, csipet só.
Én az itthon található alapanyagokra cseréltem, és a 120 g cukor nekem nagyon sok, és a 60 g-mal is nagyon édes.

Finom kávéhoz, tejeskávéhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásfehérjét felverjük, miközben lassanként hozzáadjuk a cukrot is.
  3. Majd óvatosan hozzákeverjük a darált mandulát, a csipet sót és a csokit is.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe 2 kanál segítségével kis halmocskákat (kisebb diónyit) rakunk a tésztából, picit távolabb egymástól, mert sütés közben elterülnek, majd mehetnek is a sütőbe.
  5. Az idő elteltével kivesszük a sütőből, ekkor még puhák a kekszek, majd hagyjuk őket kihűlni, és kihűlve megkeményednek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 780
elküldve: 6
receptkönyvben: 229
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás tallér, csokis tallér, csokis keksz

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pck189
pck189 Tue, 2016-12-13 16:54

Szia Cafika,
milyen höfokon es hany percig kell sütni a sütit?
Köszi a valaszt. :)

ruzsi3
ruzsi3 Mon, 2013-03-04 21:15

Szia Cafika,
Nagyon szépen köszönöm a receptet nagyon finom, én 3dkg nyírfacukrot tettem bele pont elég, és egy pici fahéjat.. tényleg nagyon nagyon jó lett.
Köszi :)

Ökrös gáborné Olgi
Ökrös gáborné Olgi Tue, 2012-04-24 15:25

Kedves Cafika!
Én csak harminc gramm cukrot tettem bele.Azt is barna cukorból.
Azóta már legalább ötször készítettem el.A lányomnak nagyon ízlik.
Kellemes délutánt.
Üdv:Olgi

Ökrös gáborné Olgi
Ökrös gáborné Olgi Sun, 2012-04-01 20:20

Olgi Ökrös :el készítettem ezt a finom kekszet .Kevesebb cukrot tettem bele és mandula helyet diót.
Nagyon ízlett a családnak. Köszönöm

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-04-21 09:09

szia Olgi,
òrèlòk, hogy izlett !!
mennyi cukrot tettél bele? én is igyekszem mindig csökkenteni a cukormennyiséget :-)
én is kiprobálom dióval is, finom lehet !!
kellemes hétvégét,
üdv. Évi

190
mandula 100 g
cukor 60 g
étcsokoládé 50 g
tojásfehérje 2 db
1 csipet