Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás csokitorta ahogy Annnya készíti

Mandulás csokitorta ahogy Annnya készíti
Mandulás csokitorta ahogy Annnya készíti
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csokitortát akartunk enni. Lázasan nézegettem a recepteket a neten, de egyet sem találtam, ami kellőképp könnyű lenne egy laktató, vasárnapi ebéd után, így magam találtam ki ezt a csokimennyországot, aminek nagy sikere lett családomban.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót keverjük össze, egy másik tálban az olajat, a tojásokat, egy kézi habverő segítségével. 
  2. Elegyítsük jól össze kézi habverővel vagy robotgéppel a tésztát. Nagyon folyékony lesz, nem kell megijedni!
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformában süssük gázsütőben 20-25 percet (tűpróba), majd még melegen vegyük le a papírt, és rácson hagyjuk kihűlni.
  4. Gőz felett tegyük fel a csokit olvadni a vajjal, majd ha felolvadt, a cukrot és a vaníliás cukrot is adjuk hozzá. 
  5. A hideg tejszínből verjünk kemény habot, majd kavarjuk hozzá a csokis krémet, finom mozdulatokkal. Nekem kapásból összeesett az egész, de ezzel sem kell nagyon foglalkozni. Szerintem felverés nélkül sem lesz rosszabb, maximum laposabb!
  6. Olvasszuk fel a lapzselatin, majd ezt is kutyuljuk hozzá a krémhez, majd hűtsük addig, amíg kb. tejfölállagú lesz a krém, hogy a már kihűlt tésztára folyás mentesen rá tudjuk kanalazni.
  7. Tetejét szórjuk meg apró darabokra vágott mandulával, majd hűtsük minimum 2-3 órát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 349
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Annnya

Mióta szakács: 2011.01.11.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokikrémes torta, csokoládékrémes torta, kakaós piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

309
tojás 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
étcsokoládé 50 g
habtejszín 1 dl
cukor 1 ek
vaníliás cukor 0.5 csomag
vaj 10 dkg
lapzselatin 4 db
mandula 5 dkg