Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás háromszög - karácsonyi aprósütemény

Mandulás háromszög - karácsonyi aprósütemény
Mandulás háromszög - karácsonyi aprósütemény
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ausztriában tanultam a receptet, tipikus karácsonyi édesség. Lehet kicsit macerásnak tűnik, de abszolút megéri elkészíteni!

hozzávalók / 6 adag

tészta

karamelles réteg

egyéb

ajánlat

Karácsonyi aprósütemény, sokáig eláll.

Tea/kávé mellé, szürke hétköznapokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a vajat a cukorral kihabosítjuk, utána beledolgozzuk a tojássárgákat, majd végül a lisztet, sót és vaníliás cukrot. A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük minimum fél órára, de inkább egy éjszakára.
  2. A karamellhez összemelegítjük a 125 g cukort, 125 g vajat és mézet. Amikor már fehéren habzik, lehúzzuk a tűzhelyről, és belekeverjük a 300 g mandulát (akár törökmogyoróval is csinálhatjuk). Félretesszük.
  3. A tésztát 25x30cm-es méretre nyújtjuk, majd megkenjük lekvárral.
  4. Ráhalmozzuk a karamelles mandulát, majd előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. 175°C légkeveréses fokozat. Amikor szép aranybarna kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  5. Amikor kihűlt, háromszögekre vágjuk a süteményt, majd minden sarkát felolvasztott csokoládéba mártjuk. Én csak a sarkát szoktam, de akár lehet az egész oldalát csokiba mártani.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 931
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

behappy

Mióta szakács: 2011.08.21.
4 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes-mandulás rombusz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1101
vaj 100 g
cukor 85 g
tojássárgája 2 db
finomliszt 200 g
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 125 g
vaj 125 g
méz 50 g
mandulapehely 300 g
sárgabaracklekvár 100 g
csokoládé 200 g