Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás hókiflik

Mandulás hókiflik
Mandulás hókiflik
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus aprósütemény, ezúttal mandulából készítve a Vénusz konyhájából.

www.venusz.hu

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a porcukorral, majd egy edénybe szitáljuk.
  2. Hozzáadunk egy csipet sót és a mandulát, majd a kockára vágott hideg margarint.
  3. Addig morzsoljuk, amíg a tészta össze nem áll, majd fóliába csomagoljuk, és egy órát hűtőben pihentetjük.
  4. A pihentetett tésztából diónyi darabokat csipkedünk, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 588
elküldve: 2
receptkönyvben: 90
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
21 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandulás kifli, mandulás hókifli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

743
mandula 150 g
finomliszt 300 g
porcukor 70 g
1 csipet
margarin 300 g
porcukor 2 ek