Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-karamellás piskótatekercs

Mandulás-karamellás piskótatekercs
Mandulás-karamellás piskótatekercs
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A boltban megláttam a karamellás pudingot, azonnal megvettem. Ez lett belőle. A családomnak ízlik:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Délutáni beszélgetés a barátnőkkel/ családdal és egy forró cappuccino........:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. Tojássárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a  sütőporos lisztet és pár csepp vaníliaaromát, összekavarjuk.
  4. Tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
  5. Kivajazott, lisztezett tepsibe töltjük.
  6. Tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, azonnal egy megnedvesített tiszta törlőkendőre helyezzük, és óvatosan felcsavarjuk. Megvárjuk, míg kihűl.
  7. Addig elkészítjük a pudingot ízlés szerint. Mandulát pirítunk, majd belekeverjük a krémbe, és hozzáadjuk a margarint.
  8. A kihűlt tésztát óvatosan kiterítjük, és megkenjük a krémmel.
  9. Újra felcsavarjuk, és porcukorral megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38,5x28,5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 874
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszika

Mióta szakács: 2010.04.10.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piskótatekercs mandulás karamellpudinggal töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszika
Nyuszika / nyuszika Wed, 2010-09-15 06:30

Már vettem étcsokisat is de azt még nem próbáltam ki.Mindenkinek nagyon ízlett, aki kóstolta.Sőt a barátnőim követelték az új adagot is.:)Köszönöm a dicséretet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-09-14 15:49

Nagyon jó.Mit tesz, egy újfajta puding felfedezése!Nálam az étcsoki és a tejkaramella íz hozott tüzet az édesség készítésembe, Te is találtál újat, és a régi recept,máris új fényben csillog.Capuccino-hm....külön élvezet lehet,vele.Köszi!Éva-Anyóca

527
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliaaroma 5 csepp
karamellás pudingpor 1 csomag
vaj 5 dkg
mandula 10 dkg