Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás keksz Judit konyhájából

Mandulás keksz Judit konyhájából
Mandulás keksz Judit konyhájából
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, omlós teasütemény. Gyerekjáték az elkészítése, jól záródó dobozban sokáig eláll.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet vegyítsük össze a darált mandulával, a porcukorral és a sóval. Morzsoljuk el benne a vajat.
  2. A tojássárgáját keverjük el az aromával, adjuk a lisztes keverékhez, és gyúrjuk össze. Ha száraz lenne, adjunk hozzá egy kis tejet. A tésztát csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőbe félórára.
  3. Enyhén lisztes felületen nyújtsuk ki kb fél cm-es vastagságúra, és kiszúróval szaggassunk mintákat belőle.
  4. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített, 180 °C-on süssük a kekszeket addig, amíg egy kis színt kapnak.
  5. A kihűlt kekszeket ecset segítségével kenjük le tojásfehérjével, és szórjuk meg mandulapehellyel vagy vágott mandulával. Porcukorral szórjuk meg, és tegyük jól záródó dobozba.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 686
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás teasütemény, mandulás aprósütemény, mandulás karácsonyi keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

427
finomliszt 18 dkg
mandulaliszt 5 dkg
porcukor 8 dkg
1 csipet
vaj 15 dkg
tojássárgája 1 db
keserűmandula aroma 5 ml
tojásfehérje 1 db
mandulapehely 5 dkg