Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás keksz marcipánnal töltve

Mandulás keksz marcipánnal töltve
Mandulás keksz marcipánnal töltve
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Duplán ízletes, omlós keksz... a mandulának és a marcipánnak köszönhetően... Ebből a mennyiségből 42 db töltött kekszem lett.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket a sütőporral, a sóval, a cukrokkal és a mandulával összekeverjük, majd beledolgozzuk a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Csomagoljuk fóliába, és pihentessük a hűtőben minimum fél órát.
  2. Pihentetés után lisztezett felületen nyújtsuk kb. 3-4 mm vastagra. Szaggassunk a tésztából 4 cm-es korongokat. A marcipánból csipkedjünk kb. kisujj körömnyi darabokat, lapítsuk el, és helyezzük a kiszaggatott korongra, majd fedjük be egy másik koronggal.
  3. A széleit kissé nyomkodjuk össze, és helyezzük sütőpapírral ellátott sütőlemezre vagy gáztepsire. 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Bőven elég ennyi sütés neki, nem kell kiszárítani.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 952
elküldve: 2
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

töltött mandulás keksz, mandulás aprósütemény, marcipánnal töltött keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

445
finomliszt 35 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
mandula 15 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
marcipán 10 dkg