Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás keksz Yoffi konyhájából

Mandulás keksz Yoffi konyhájából
Mandulás keksz Yoffi konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már sokszor elkészítettem, és osztatlan sikert aratott mindenhol.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, a lisztet, a cukrot és az őrölt mandulát gyorsan összedolgozzuk. Ha nem áll össze, 1-2 evőkanál tejfölt adhatunk hozzá. (Nekem sosem kellett, mert a mandulát frissen darálam, és elég olajos így ahhoz, hogy a tészta összálljon.)
  2. 30 percig pihentetjük hideg helyen, aztán fél cm vastagra kinyújtjuk. Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  3. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük (sütőpapíron).
  4. Amikor kisült, felolvasztjuk vízgőz fölött a csokit a vajjal, és bevonjuk vele a kekszek tetejét, majd még melegen megszórjuk a manduladarabkákkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 139
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoffi

Mióta szakács: 2012.07.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulakeksz, csokis keksz mandulával, mandulás tallérok csokimázzal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

937
vaj 15 dkg
finomliszt 15 dkg
mandula 8 dkg
porcukor 8 dkg
étcsokoládé 10 dkg
vaj 7 dkg
mandula 50 g