Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-körtés pite

Mandulás-körtés pite
Mandulás-körtés pite
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten keresgéltem receptet, és így akadtam rá Lorraine Pascale eme remekművére. Nagy sikerem volt a családban vele. Hiába, tud az a lány valamit.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mandulás töltelékhez és a tetejére

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk, akkora téglalappá nyújtjuk, hogy egy formakenyér sütőformát a pereméig kibéleljünk vele. A tésztát a formába fektetve hűtőbe tesszük.
  2. A mandulát a liszttel összekeverve késes darálóban ledaráljuk (így nem ragad össze a melegtől).
  3. A vajat a cukorral habosra keverjük.
  4. A tojást kettéválasztjuk. A sárgáját a vajhoz keverjük, a fehérjéből habot verünk.
  5. A vajas krémbe kanalanként adagolva belekeverjük a mandulalisztet, majd a tojásfehérjehabot is. A tésztára halmozzuk, elegyengetjük.
  6. A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolc cikkre vágjuk őket és a mandulás töltelék tetejére fektetjük. A tésztát a szélén visszahajtjuk, hogy keretként fogja körbe a tölteléket.
  7. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
  8. Közben készítünk egy mascarponekrémet a sütemény mellé. A tejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a mascarponét, a vanília kikapart magját, a cukrot és a likőrt.
  9. Tálalásnál a mascarponekrémet megszórjuk felaprított kandírozott gyömbérrel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x13 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 527
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponekrémes körtepite, mandulás-körtés pite, gyümölcsös pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

660
rétesliszt 200 g
vaj 100 g
gyümölcscukor 50 g
1 csipet
citruspor 0.5 ek
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
vaj 100 g
porcukor 100 g
mandula 100 g
finomliszt 3 evőkanál
tojás 1 db
amarettó 2 ek
körte 3 nagy db
mascarpone 150 g
habtejszín 100 ml
vanília 0.5 db
cukor 50 g
amarettó 3 ek
gyömbér 3 ek