Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás kosárka

Mandulás kosárka
Mandulás kosárka
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nem sütöttem meg ezeket a kosarakat, egyszerű és mutatós édesség. Ezt a receptet Péter Jánosné Süteményes könyvében találtam. Én a legkedvesebb csokikrémemmel töltöttem meg. Tölthetjük tejszínnel, főtt krémmel.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

ajánlat

A krémbe is tehetünk darált mandulát az íze miatt, esetleg kevés rumot.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vajat kikeverjük, és kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot és a többi hozzávalót.
  2. Összedolgozzuk, és kivajazott formákba nyomkodjuk.
  3. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Krém

  1. Az egész tojásokat gőz fölött a cukorral sűrűre verjük, majd hozzáadjuk a kakaót. Pár percig még főzzük, kevergetjük a gőz felett, majd levesszük, kihűtjük.
  2. Kihűlve a főtt krémet a vajjal habosra keverjük.
  3. Megtöltjük vele a kosarakat. Ízlés szerint díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 204
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokikrémes kosárka, mandulás kosárka kakaós krémmel töltve, mandulás kosár csokikrémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

971
vaj 5 dkg
cukor 10 dkg
mandula 20 dkg
finomliszt 10 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 3 db
cukor 5 ek
vaj 15 dkg
rum 0.5 dl
cukrozatlan kakaópor 2 teáskanál