Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás kosárkák

Mandulás kosárkák
Mandulás kosárkák
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra valami igazán különlegeset szerettem volna készíteni a locsolóknak. :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A liszttel elkeverjük a sütőport, a cukrot, a kakaóport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. Hozzáadjuk a 2 tojást, az apróra vágott mandulát, és összegyúrjuk.
  3. A kosárka formákat kivajazzuk, a vékonyra nyújtott tésztát belenyomkodjuk, majd 165 fokos sütőben 10 percig sütjük.

Töltelék

  1. Elkészítjük a cukrászkrémet. A tojássárgáját habosra keverjük a cukrokkal. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, közben folyamatosan keverjük. Ráöntjük a tejet, és addig keverjük, míg egy sima, homogén krémet nem kapunk. Kis fazékban, alacsony lángon folyamatos keverés mellett felforraljuk (3-4 perc), majd hagyjuk kihűlni
  2. A kosárkáinkra lekvárt teszünk, erre halmozzuk a krémet.

Tetejére

  1. Végül csokoládébevonatot készítünk: a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a margarinnal, és leöntjük vele a kosárkák tetejét. Szeletelt mandulával díszítjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 625
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit91

Mióta szakács: 2014.09.30.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis kosárka, főzöttkrémes kosár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

920
finomliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
margarin 10 dkg
cukor 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
tojás 2 db
mandula 5 dkg
meggylekvár 10 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 4 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 1 csapott ek
tej 4 dl
csokoládé 10 dkg
margarin 1 ek