Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás koszorú

Mandulás koszorú
Mandulás koszorú
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nigella Lawson süteményeskönyvéből származik a recept, viszont az általa előírt cukormennyiséget kapásból megfeleztem. Működtek az ösztöneim: bár még így is csöppet édesnek találtam. N.L. friss málnát javasol mellé.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazunk és lisztezünk egy 25 cm-es tortagyűrűt. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 170 ºC-ra.
  2. A vajat és a marcipánt kisebb darabokra vágjuk és ha van dupla késű tartozékkal felszerelt turmixgépünk, akkor abban, ennek hiányában a botmixer aprító tartozékában felaprítjuk a vajat és a marcipánt. Ezután már beletehetjük a cukorral együtt a sima turmixgépbe. Az aromákat is hozzáadva simára dolgozzuk a masszát, majd a turmix tetőnyílásán egyesével beletesszük a tojásokat. Végül a sütőporral elkevert lisztet is a masszához adjuk, több részletben. 
  3. A sűrű tésztát az előkészített formába öntjük. Körülbelül 40-45 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve, a formában hagyjuk kihűlni a mandulás koszorút. Porcukorral meghintve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 265
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Mandulás karika

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Fri, 2012-07-13 10:26

szia Petra,
elkészítettem gluténmentes változatban, 50 g maizena, 50 g rizsliszt, 50 g hajdinaliszt-tel, az eredmény nagyon nagyon finom !!! a cukorral igazad van nagyon, az 50 g elég bele.
nekem picit tovább sült, nem légkeverésesen, 220 fokon, a tüpróbás technika segít, hogy mikor kész a süti.
nagyon kellemes napot,
üdv. Évi

petra
Petra / petra Fri, 2012-07-13 13:38

Szia Évi,
Nincs kedved lefotózni a gluténmentes változatot és feltölteni? Sokan biztosan örülnének neki! :-)
Neked is szép napot,
Petra

700
vaj 250 g
marcipán 250 g
cukor 75 g
mandulaaroma 2.5 ml
vanília kivonat 0.5 kávéskanál
tojás 6 db
finomliszt 150 g
sütőpor 0.5 kávéskanál