Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás koszorú zsuzsa konyhájából

Mandulás koszorú zsuzsa konyhájából
Mandulás koszorú zsuzsa konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Állítólag Lajos Mari receptje, én még anyukámtól tanultam. Idén a kertünkben elfagyott a mandula, illete ami kevés termett, megették a madarak. Mogyoróból viszont bőséges volt a termés. Ebben az évben mogyorós koszorúk készültek.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha kihűlt, tegyük jól záródó bádogdobozba, sokáig eláll.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a mandula 3/4 részét, az édesítőszert, a vajat, tejszínt, tejet, a reszelt citromhéjat összekeverjük.
  2. A tojássárgákat egyenként hozzáadjuk. Rugalmas tésztát kell kapnunk.
  3. Ujjnyi rudakat sodrunk belőle. A rudakat koszorúvá alakítjuk, jól összenyomjuk.
  4. A kész koszorúkat megkenjük a felvert tojással, és a maradék mandulába mártjuk a tetejét.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  6. A koszorúkat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.
  7. 15-20 percig sütjük, amíg a mandula meg nem pirul egy kicsit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 020
elküldve: 8
receptkönyvben: 281
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós koszorúk, édes koszorúk, mandulás karikák

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

529
finomliszt 25 dkg
folyékony édesítőszer 5 ml
habtejszín 1 dl
tojássárgája 4 db
vaj 10 dkg
tej 0.5 dl
mandula 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db