Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás krokett

Mandulás krokett
Mandulás krokett
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja Konyhában akadt meg a szemem ezen a különleges köreten. Nem bonyolult az elkészítése, a kinézete annál szebb. Nagy sikert arattam vele.

A képen a mandulás krokett mellett szűzérme szerepel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült húsokhoz ajánlom. Szép külleme miatt elsőrangú vendégek számára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk,és annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.
  2. Ha puha, leszűrjük, összetörjük.
  3. Még forrón belekeverjük a tojások sárgáját. Szerecsendióval fűszerezzük, ha kell utánasózzuk.
  4. Hagyjuk kihűlni.
  5. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a mandulaforgácsba hempergetjük.
  6. Bő, forró, de nem túl meleg olajban kisütjük, míg aranybarnák nem lesznek a gombócok.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 776
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krokett mandulaforgáccsal, krumplikrokett, krokett

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

732
burgonya 1 kg
tojássárgája 4 db
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
mandulapehely 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl