Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás lepény

Mandulás lepény
Mandulás lepény
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno cukrászként írtuk le ezt a receptet, még sose készítettem itthon. Valamiért most megláttam, és megsütöttem. Nagyon finom sós aprósütemény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint.
  2. A vízben feloldjuk a sót és az ecetet, majd a margarinos liszthez adjuk, és összegyúrjuk.
  3. Csak annyira gyúrjuk össze, hogy összeálljon, nyújtás közben lisztezzük, úgy még vesz fel valamennyit, de ez a liszt minőségétől is függ.
  4. 3 mm vékonyra nyújtsuk ki, kenjük meg egész tojással, majd derelyevágóval vágjuk fel 3,5 x 3,5 cm-es négyzet alakúra, tegyük papírral bélelt tepsibe, és szórjuk egyesével kevés mandulalapocskával.
  5. Előmelegített sütőben süssük készre.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 244
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandulás sós rágcsa, mandulás sós süti, sós aprósütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

831
margarin 40 dkg
finomliszt 40 dkg
víz 2 dl
tojás 1 db
mandulapehely 10 dkg
2 dkg
ecet 1 teáskanál