Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-levendulás csiga tang zhonggal

Mandulás-levendulás csiga tang zhonggal
Mandulás-levendulás csiga tang zhonggal
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre elkészült a konyhámban a villanyszerelés, és újra süthetek, főzhetek kedvemre. Az új próbálkozásom a tejszínes tang zhonggal pláne sütésre ösztönöz. Finom, lágy tésztát kaptam ebből az összeállításból.

hozzávalók / 12 adag

A tejszínes tang zhong-hoz

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tang zhonghoz a tejet és a tejszínt, valamint a lisztet csomómentesre keverjük habverővel, majd felforraljuk addig, míg krémes állagúra sűrűsödik.
  2. Egy dl tejszínt 1,5 dl tejjel, és egy kanál cukorral elkeverünk, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  3. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, és kenyérsütőgépben megdagasztjuk és kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán maximum 1 cm-re, vékony téglalap alakúra kinyújtjuk, ecsettel elsimítjuk rajta a 3 ek juharszirupot, amit megszórunk a mandulapehellyel, és feltekerjük a tésztát.
  5. Lisztezett késsel 2 cm-es szeleteket vágunk a tekercsből, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. 
  6. Letakarva langyos helyen fél órát kelesztjük, majd 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük.
  7. Ha szeretjük, levendulás porcukorral meghintjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Mandulás-levendulás csiga tejszínes tang zhonggal, mandulás-levendulás csiga, édes tekercsek tejszínes tang zhonggal, tejszínes tang zhonggal készített mandulás csiga

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2013-11-03 13:50

Kedves Éva!
Csodálatosan szép sárga a tészta, van szárított levendulám,köszönöm az ötletet!!!
Üdvözlettel:Helena

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-10-31 02:59

Nyithatsz egy cukrászdát Vass!!! Könnyû-finomságosak! Jöhet 1-2, most a délutáni mokkámhoz :p...

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-10-31 00:46

Szia Evi neni! Ezek a csigak igazan csabitoak! A tang zhong modszer mar engem is rabul ejtett, en is sutom egymas utan a kelttesztakat vele. Tenyleg sokkal finomabb, de tejszinnel meg nem probaltam. Legkozelebb igy sutom. Koszonom, puszi, Veronika

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-10-31 10:05

Szia Veronika!
Jó ez mindenhogyan. A tang zhong valóban egy remek újítás. Ha nem fogyott volna el, még egy kis levendulaszirupot is kaptak volna az édesek, hogy még jobban illatozzanak. Puszi: Évi néni

381
habtejszín 50 ml
tej 75 ml
tönkölybúza liszt 25 g
vaj 10 dkg
tojássárgája 2 db
habtejszín 1 dl
tej 1.5 dl
cukor 3 ek
1 kávéskanál
friss élesztő 2.5 dkg
tönkölybúza liszt 60 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
mandulapehely 10 dkg
juharszirup 3 ek
levendula 1 db
porcukor 5 dkg