Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás mackó keksz

Mandulás mackó keksz
Mandulás mackó keksz
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettem egy mackós kiszúróformát, és azzal szerettem volna valamilyen kekszet készíteni. Sok keresgélés után úgy döntöttem, hogy egy nagyon egyszerű mandulás kekszet fogok csinálni. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy jó kis tea mellé tökéletes. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Minden hozzávalót kimérünk egy tálba (kivéve a mandulát), és kézzel szépen összedolgozzuk, egészen addig, amíg homogén tésztát nem kapunk.
  2. A tésztagombócot fóliába tesszük és fél órára a hűtőbe rakjuk, hogy könnyebben lehessen dolgozni vele.
  3. A fél óra leteltével kivesszük a hűtőből a tésztát, közben előmelegítjük a sütőt 160°C-ra.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát és formákra szaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és mindegyik sütire teszünk egy szem mandulát, majd, ha maci formánk van, akkor a két kis kezét ráhajtjuk a mandulára, és mehet is a sütőbe kb. 15 percre.
  5. Érdemes figyelni sütés közben, mert mindenkinek más a sütője. Akkor jó, mikor a süti széle egy picit elkezd barnulni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 165
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrikaa

Mióta szakács: 2014.10.29.
8 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás keksz, vaníliás keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

756
vaj 226 g
finomliszt 460 g
porcukor 226 g
tojás 1 db
víz 1 ek
mandulaaroma 15 ml
vaníliaaroma 15 ml
mandula 50 g