Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás narancsos linzer

Mandulás narancsos linzer
Mandulás narancsos linzer
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam, és máris sütöttem. :) Szeretem a mandulát, fahéjat. Az eredeti receptben málnalekvárt írnak, de szerintem a narancs nagyon illik a mandulához és a fahéjhoz. Így a saját készítésű narancslekvárral töltöttem meg a tésztát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. Kinyújtjuk, szaggatjuk, és 200 fokos sütőben 10-12 percig megsütjük.
  3. A kihűlt linzereket narancslekvárral megtöltjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 317
elküldve: 5
receptkönyvben: 145
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancslekváros linzer, fahéjas linzer, karácsonyi linzer

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsaszinparduc
rozsaszinparduc Tue, 2013-02-12 14:35

Kedves Rita!

Mi a véleményed, a lisztet lehetne legalább fele-fele arányban fehér és teljes kiőrlésűre cserélni? Nem vagyok jártas a linzertésztában, eddig csak egyszer sütöttem.
Segítségedet előre is megköszönöm. :-)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2013-01-18 19:05

Szia fahéj!

Köszi szépen! Örülök, hogy tetszik ez az apró süti! nem is olyan rég kaptam rá én is, hogy aprókat készítsek. Ezekkel megtöltöm a dobozokat és mindig van valami finomság, amikor kinyitjuk :D Pár darabot szilva lekvárral töltöttem meg az is nagyon finom :)

Szép hétvégét!
Rita

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-01-18 13:06

Kedves Rita!
Olyan csodálatosan precízen készíted a sütijeidet, hogy nincs rá szó. Valahogy az én repertoáromból eléggé kimaradtak az aprósütik, de ez olyan guszta, hogy valószínűleg nekiveselkedem a napokban. Köszi a receptet!
Üdv: fahéj

1031
mandula 10 dkg
finomliszt 26 dkg
fahéj 0.5 kk
1 csipet
margarin 22 dkg
barna cukor 16.5 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
narancslekvár 10 dkg
tojássárgája 2 db