Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás omlós tészta - alaprecept

Mandulás omlós tészta - alaprecept
Mandulás omlós tészta - alaprecept
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom mandulás tészta Pierre Hermé receptje, és mindig van pár gombóc belőle a fagyasztómban.
A recept szerinti mennyiségből 3 db 21 cm-es pitét, vagy 3x12 omlós tésztakosárkát süthetünk, de kinyújtva keksznek is kiszaggathatjuk, mindenféle maggal, kandírozott gyümölccsel és barna cukorral megszórva még sütés előtt. Ha kosárkát sütök, legalább a tészta szélét így hasznosítom.
A választott mérettől függően a sütési idők eltérhetnek, pl. piteformában picit több idő kellhet a sütéshez, míg keksznek kisütve kevesebb is elég.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Kosárkákhoz, pitékhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A munkalapon vagy egy nagy tálban szitáljuk össze a száraz anyagokat.
  2. Adjuk hozzá a tojást és apró darabokban a vajat.
  3. A tésztát először morzsolgatva, majd gondosan összegyúrva dolgozzuk össze, hogy lágy, egyenletes tésztát kapjunk.
  4. Osszuk a tésztát háromfelé, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára.
  5. A pihentetett tésztát kivajazott kosárkaformákban süssük meg félig (kb. 5-6 perc). Sütéshez súlyozzuk le babbal a tésztát, hogy a tortácskák ne deformálódjanak.
  6. Vegyük ki a babot, és süssük készre a tortácskákat (kb. 4-5 perc alatt), majd hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 623
elküldve: 2
receptkönyvben: 222
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glowaholic

Mióta szakács: 2010.03.04.
14 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pâte sucrée, tésztakosárka süteményekhez

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fulike
Fulike Tue, 2011-09-06 23:14

nagyon köszönöm a receptet, nagy segítségemre volt, mert egy isteni marcipános körtetorta recept alapja omlós tészta volt, és én csak almás pitéhez szoktam omlós tésztát használni, azt viszont túl puhának találtam. Tehát elkészítettem ezt a változatot, felét megtöltöttem a fincsi töltelékkel, a másik fele pedig a fagyasztóba került. :) így akár egy "lustább" napon is könnyen édességhez juthatok majd :)

öcsimama.45
öcsimama.45 Sun, 2011-04-03 13:09

Ez az alaptészta nagyon izgat, de érdekelne, hogy mivel lehet megtölteni, vagy ez is fantázia kérdése?

szaszamadár
szaszamadár / szaszamadár Sun, 2011-02-20 20:29

hűha,hűha, még egy PH rajongó, jajjj a fogyókúrámnak...:) a szakácsok könyve egyébként egy igen zseniális kiadvány, minden délutánom a TIK (szegedi nagykönyvtár) zárolt részlegén töltöm és szépen komótosan másolgatom a recepteket belőle...:)

434
finomliszt 500 g
4 csipet
vaj 300 g
porcukor 190 g
mandula 60 g
tojás 2 db