Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás pisztráng

Mandulás pisztráng
Mandulás pisztráng
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halkedvelők lévén ez az egyik kedvencünk, a karácsonyi vacsora szinte elmaradhatatlan fogása. De időnként "csak úgy" is, mert megkívántuk...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Köretnek sütőben, héjában főtt, sült -, vagy egyszerű pirított krumplit szoktam kínálni mellé.
Borajánlat: Tokaji Furmint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pisztrángokat megtisztítjuk, beirdaljuk, sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
  2. A vajat egy jókora serpenyőben felolvasztjuk.
  3. A halakat  közepes hőfokon, oldalanként 5-6 perc alatt megsütjük, majd kiemeljük őket és egy tálra helyezzük.
  4. A fennmaradó vajra rászórjuk a mandulaforgácsot, és alacsony hőkokon (vigyázat, hamar odakap!) megpirítjuk.
  5. Ha szép barna-piros, rászórunk némi frissen vágott petrezselymet, ráfacsarjuk egy fél citrom levét, és a halakra zúdítjuk ezt az illatos-finom keveréket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 689
elküldve: 6
receptkönyvben: 113
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pisztráng mandulával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szantoeni
szantoeni Sat, 2013-12-21 16:32

Megkérdeztem a halast, mert ezen most nagyon összezavarodtam:-) és azt mondta, hogy ha ropogósra szeretnénk, akkor ne kaparjuk le róla...A manduláshoz ezt ajánlja. Ha lekaparnánk, akkor fém dörzsi szivacsot javasol. Mások hogy csinálják?

szantoeni
szantoeni Mon, 2013-12-23 01:10

"A pisztrángot a kezdő háziasszony is könnyen elkészítheti otthon. Egyrészt nem kell pikkelyezni – annak ellenére sem, hogy a boltokban árult, kibelezett halon ott a sok ezer apró, milliméteres pikkely, az ugyanis a sütés közben szinte eltűnik a halról." (Forrás:http://www.videkize.hu/roston_sult_pisztrang) Hát ebben reménykedek..:-)

szantoeni
szantoeni Mon, 2013-12-23 01:06

Hát különösebben mi se szeretjük:-) legalábbis eddig nem ettünk. Nálunk is ez lesz karácsonykor...majd elmondom hogy ízlett a pikkely:-))

vttm
Büszkeszósz / vttm Thu, 2010-07-01 15:42

Én ilyent még nem hallottam, hogy nem kell lepikkelyezni, de aki szereti a pikkelyt, lelke rajta. Személy szerint jobban szeretem nélküle :) (Étteremben sem kaptam még pikkelyes pisztrángot.)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-06-29 16:24

szeretném megkérdezni, mit kell az alatt érteni, hogy a pisztrángot megtisztítjuk? tudomásom szerint általában nem kell lepikkelyezni, úgy kell ill. lehet elkészíteni.ebben az esetben ha beírdaljuk, a pikkelyei igencsak bemennek a beírdalt hússzövetek közé.
Üdv!

725
pisztráng 60 dkg
vaj 5 dkg
zsemlemorzsa 6 ek
mandula 5 dkg
citrom 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint