Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás pisztráng

Mandulás pisztráng
Mandulás pisztráng
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy folyóiratban olvastam ezt a receptet.  Az elején egy kicsit idegenkedtem, de aztán csak rászántam magam, és elkészítettem. Finom lett!

hozzávalók / 2 adag

  • 2 körte
  • ½ fej lilahagyma, vékony szeletekre vágva
  • 3 ek vaj
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 1-2 ek vörösafonya zselé
  • 1 ek citromlé
  • bors
  • 2 konyhakész pisztráng
  • 2 ek méz
  • ½ ek apróra vágott petrzselyemzöld
  • 50 g darált mandula
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körtét meghámozzuk, félbe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd a gyümölcsöt vékony szeletekre vágjuk.
  2. A hagymát 1 ek vajban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a körtét, és további 2 percig sütjük. Felöntjük a borral, kb. 3 percig főzzük. Hozzáadjuk a vörösáfonyát és ½ ek citromlevet, sóval, borssal ízesítjük.
  3. A pisztrángot a maradék citromlével meglocsoljuk, és mézzel megkenjük. A mandulát elkeverjük a petrezselyemmel.
  4. A pisztrángot a mandulás-petrezselymes keverékben megforgatjuk, a panírt egy kicsit rányomkodjuk.
  5. A maradék vajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A pisztrángot a forró vajban oldalanként 6 percig sütjük. A hagymás körtével tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 058
elküldve: 6
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mandulába forgatott sült pisztráng vörösáfonyás párolt körtével, sült pisztráng párolt gyümölcskörettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Fri, 2015-01-02 09:43

Ez volt a karácsonyi menü, nagyon ízletes lett a pisztráng. Egy bajom volt vele, hogy sütés közben a kéreg egy része leesett, nem fedte olyan szépen, mint a képen. Ami leesett, azt a halra rákanalaztam a tányéron.