Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás puszedli

Mandulás puszedli
Mandulás puszedli
36 perc / előkészület: 20 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újabb tojásfehérje-faló.
(Készült Stahl J. receptje alapján.)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát finomra daráljuk, tálba tesszük. Hozzászitáljuk a porcukrot, a lisztet és belekeverjük a citromhéjat.
  2. A tojásfehérjét lágy habbá verjük és a mandulás egyveleggel elkeverjük.
  3. Belelöttyintjük a mandulaaromát, az egész masszát alaposan összekeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal kis kupacokat halmozunk (3-4 cm átmérőjű köröket kapjunk a végén, a massza ui. szétfolyik).
  5. Mindegyik közepébe nyomunk egy mandulát.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 15-18 perc alatt megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 59 874
elküldve: 32
receptkönyvben: 692
elkészítve: 19/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agica0723
agica0723 Wed, 2011-11-09 15:43

Szia!

Elkészítettem a puszedlit, köszönet a receptért! Isteni finom. Azonban nekem sem lapult szét:( Mi lehet az oka?
Üdv : Ági

Margit Vajda
Margit Vajda Sat, 2011-10-29 04:43

Megsutottem, de nem lapult szet, ahogyan a kepen latszik. Kicsit megrepedezett a felszine, de ugy halomban sult meg. Az ize finom, azert szeretnem tudni, hogy tettem rosszul!? ( receptet gramra kovettem ). Udv, Margit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-17 19:52

Köszi a gyors választ! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-17 12:06

Szia! A mandulát hogy szabadítsam meg a barna héjtól ami sehogy sem akar róla lejönni?
Ebből az adagból kb hány db lesz?
Nagyon megkeményedik?

illesera
illesera Sun, 2010-10-17 12:22

Szia Jula !
A mandula héja könnyedén lejön, ha egy edényben vizet forralsz , ( kb, annyit, ami a hámozandó mandulát ellepi ), és a mandulákat belezuttyantod. Kb. 1 percig benne hagyod őket, majd szűrőbe öntöd, hideg víz alá tartod egy kis ideig, és ezután ha megnyomod a héjat, a mandula kicsusszan szépen a héjából.
Bocs hogy én válaszoltam, de én így szoktam, gondoltam segítek neked !
üdv
Era

417
mandula 15 dkg
mandula 5 dkg
mandulaaroma 2.5 ml
tojásfehérje 2 db
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert