Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-répás minimuffin húsvétra

Mandulás-répás minimuffin húsvétra
Mandulás-répás minimuffin húsvétra
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hihetetlen, hogy a répatortát csak felnőttként szerettem meg! Ezt a variációt bármikor megenném. A "lássuk mi van otthon?" elmélet alapján készült. Ahogy látjátok, minden földi jót beletettem. Először próbálkoztam kicsi kosárkák formázásával, ezek egy kicsit töredezettek lettek (azért úgy is megettük őket!). Aztán a minimuffin-sütőformába kanalaztam a második adag tésztát, és így lettek tökéletes fészek formájúak. Isteni finom, próbáljátok ki!

hozzávalók / 8 adag

A muffin tésztájához

A muffin tetejére

ajánlat

Erre a sütialapra mascarponés-tejszínes krémet is kanalazhattok.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az összes tésztahozzávalót összekeverjük egy tálban.
  3. A kikevert tésztát elosztjuk a muffinsütő-forma mélyedéseiben (én minimuffin-sütőformát használtam).
  4. A tésztaaljakat 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez

  1. Miközben sülnek a muffinok, elkészítjük a krémet. Egy kicsi lábasban habverővel összekeverjük a tejet, a vanília kivonatot, a cukrot és a tojást, majd gyors keverés mellet hozzáadjuk az olvasztott vajat (ez ne legyen túl forró).
  2. A lábast a tűzhelyre tesszük, és közepes lángon melegíteni kezdjük a krémet. Közben folyamatosan habverővel keverjük.
  3. Ha már apró buborékok jelennek meg a tetején, akkor hozzáadunk egy kanál étkezési keményítőt vagy rizslisztet, és ezzel készre keverjük (még a láng felett) a krémet.

A süti összeállítása

  1. A mini tésztaalapokat kihűtjük.
  2. A krémet habzsákba töltjük, és a tésztaalapok tetejére nyomjuk körkörösen.
  3. A krém tetejére egy-egy kávéskanál baracklekvárt vagy egy-egy kicsi darabka aszalt sárgabarackot helyezünk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 597
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
282 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répás minimuffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

385
sárgarépa 1 nagy db
méz 2 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
kókuszcukor 2 ek
xilit 2 ek
kókuszliszt 10 dkg
mandula 10 dkg
sütőpor 1 teáskanál
vaj 10 dkg
tojás 3 db
aszalt sárgabarack 6 dkg
tej 2 dl
tojás 1 db
vanília kivonat 3 csepp
xilit 3 ek
vaj 5 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
sárgabaracklekvár 6 teáskanál