Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás ricottatorta sárgabarack-öntettel

Mandulás ricottatorta sárgabarack-öntettel
Mandulás ricottatorta sárgabarack-öntettel
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gluténmentes kávézóban kóstoltam meg egy szeletet, és szerelem volt első ízlelésre. Itthon levadásztam pár receptet a netről, és a derékvonalat legkímélőbb változatot okoskodtam ki belőlük.

A sajttortához nagyon hasonló állagú, könnyű sütemény. Sárgabarack helyett más idénygyümölccsel is készíthető.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nyáron ideális hűsítő desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és rizsliszttel megszórunk. (Finomlisztet is használhatunk.) A tradicionális sütőt 160 Celsius fokra, a hőlégkeverésest 140 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. Egy keverőtálban a ricottába keverjük a tojásokat egyenként.
  3. A citrom héját is belekeverjük.
  4. A mandulát ledaráljuk, és a tojásos ricottába keverjük.
  5. A cukrot is hozzáadjuk, és elkeverjük.
  6. A citrom levét kifacsarjuk, és a masszába adjuk.
  7. 50 perc alatt készre sütjük.
  8. Hagyjuk langyosra hűlni, egy vékony szilikon spatulát vagy kést végighúzunk a tészta és a tortaforma között. Kinyitjuk a tortaformát. A spatulával fellazítjuk a tortalapról, és egy tálra emeljük. Hagyjuk kihűlni.
  9. A sárgabarackokat kimagozzuk és összeturmixoljuk. Egy kis kancsóba vagy tálkába öntve letakarjuk.
  10. 8 személyre tálaljuk. A tortát és a sárgabaracköntetet is pár napig tárolhatjuk a hűtőben.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x20x7 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 239
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gluténmentes ricottatorta, mandulás torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

434
ricotta 40 dkg
tojás 3 db
citromhéj 1 db
citromlé 1 citromból nyert
mandula 30 dkg
nádcukor 15 dkg
sárgabarack 0.5 kg