Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-rozsos kenyér

Mandulás-rozsos kenyér
Mandulás-rozsos kenyér
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig valamilyen kenyérvariáción töröm az agyamat, hogy a fiam ne unjon rá, mert az könnyen megy nála. Most éppen ilyen ötletem támadt. Nagyon finom, lágy kenyér lett belőle, melyhez illik az édes és a sós íz is. Két duci kenyér lett ebből az adagból.

hozzávalók / 6 adag

A kenyérhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízhez hozzákeverjük a mézet és a friss élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a tejsavóport, a sikért, a liszteket és megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk, veknit formálunk belőle és szilikon formakenyér sütőbe tesszük, vagy kivajazott / olajozott másmilyenbe, a tetejét tojással megkenjük, megszórjuk rozspehellyel és szeletelt mandulával, még 15-20 percet kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 200 C-on 15 percig, majd 170 C-on további 10 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x12x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 840
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rozspelyhes kenyér, mandulapelyhes kenyér, rozsos vekni

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lucám
Lucám Fri, 2014-05-09 14:23

Drága Évi néni! Tejsavóporom nincs itthon, valami ötleted van, mivel helyettesíteném? :-) Csodás napot, Dóri

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-05-09 20:48

Kedves Luca!
A tejsavópor segít levegőssé válni a kenyérnek, de erre a célra a citromlé is nagyon jó. Próbáld ki. Én minden kenyeremhez teszek egy evőkanálnyit frissen facsart citromból.
Szép estét! Évi néni

567
víz 2 dl
méz 1 teáskanál
friss élesztő 1 dkg
öregtészta 25 dkg
kenyérliszt BL80 35 dkg
rozsliszt 25 dkg
mandulaliszt 5 dkg
szőlőmagolaj 3 ek
savó 2 ek
joghurt 2.5 dl
sikér 1 tk
1 ek
tojásfehérje 1 db
rozspehely 1 ek
mandulapehely 1 ek