Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás stollen

Mandulás stollen
Mandulás stollen
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A stollenok jól becsomagolva, hűvös helyen kb. 2 hétig tárolhatóak.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy keverő tálba szitáljuk. A közepébe egy mélyedest nyomunk, az élesztőt belemorzsoljuk. A tej felét langyosra melegítjük, és 30 g cukorral a mélyedésbe öntjük. Egy kis liszttel elkavarjuk. Meleg helyen lefedve kb. 15 percig kelesztjük.

  2. 200 g vajat felolvasztunk, levesszük a tűzről. Hozkeverjük a maradék hideg tejet, és hűlni hagyjuk.

  3. A tejes-vajat a darált mandulával, 45 g cukorral, sóval, vaníliás cukorral, mandulaaromával és a citromhéjjal együtt a kovászhoz adjuk. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Meleg helyen lefedve 1 órat kelesztjük.

  4. A tésztát lisztezett munkalapon egy 30x34 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Megszórjuk az aprított mandulával. Hosszabik oldalátol feltekerjük.

  5. A tésztát két részre osztjuk, egyenként oválisra nyújtjuk, és hosszában először az egyik oldalt a tészta feléig ráhajtjuk, majd erre a másik felét. Ráhelyezzük a sütőpapírral ellátott tepsire, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

  6. A stollenokat megkenjük a 4 ek tejjel, és megszórjuk a mandulapehellyel.

  7. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 175 fokra csökkentjük, és további 35-40 percig sütjük. Ha erősen barnulni kezd sütés közben, letakarjuk pergamen papírral.

  8. A maradék vajat felolvasztjuk. A még forró kalácsokat meglocsoljuk a felolvasztott vajjal, és megszórjuk a porcukorral. Hűlni hagyjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 835
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mandulás tekercs, mandulával szórt kelt tészta, karácsonyi stollen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

503
finomliszt 500 g
friss élesztő 40 g
tej 125 ml
cukor 75 g
vaj 250 g
mandula 125 g
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
keserűmandula aroma 15 ml
citromhéj 0.5 citromból nyert
mandula 125 g
tej 4 ek
mandulapehely 50 g
porcukor 50 g