Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás tej hablabdával

Mandulás tej hablabdával
Mandulás tej hablabdával
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pincetakarítás közben leltem egy 15 éves Konyha Művészet újságra. Ott találtam ezt a receptet. Mivel férjem kedvence a madártej, gondoltam, meglepem ezzel a különleges madártejféleséggel. Hát nagy sikere volt!!!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A szeletelt mandulát serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A fehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tejet egy lapos edényben feltesszük melegedni.
  3. A keményre vert tojáshabot kiskanállal, gömb alakot formázva beleszaggatjuk a tejbe, egyszer megforgatva megfőzzük. Ne forraljuk a tejet, csak gyöngyözzön!!
  4. A megfőtt tojásfehérjét a tejből kivéve megforgatjuk a pirított, szeletelt mandulában. Egy tányérra félretesszük.
  5. A tojássárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral, kevés forró tejjel egy tálban elkeverjük, és belereszeljük a marcipánmasszát, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Pár percig főzzük, majd gyorsan hideg vízbe állítjuk, és állandó keverés közben lehűtjük.
  6. Ha kihűlt, hozzáadjuk a likőrt, rárakjuk a hablabdákat, és nagyon hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 058
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás madártej, likőrös madártej, amarettós madártej

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

588
tojás 4 db
cukor 12 dkg
mandula 5 dkg
marcipán 5 dkg
tej 8 dl
vaníliás cukor 1 csomag
amarettó 0.5 ek